Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Τom Emer έλαβε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Βουλής

tags :
ΗΠΑ: Ο Τom Emer έλαβε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Βουλής
Ο Emer είναι ο τέταρτος κατά σειρά υποψήφιος του κόμματος για το Σώμα
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων επέλεξαν τον Τom Emer ως υποψήφιο για την προεδρία του Σώματος αυτού του Κογκρέσου, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις εσωκομματικές διαφωνίες τους που τους εμπόδισαν μέχρι σήμερα να εκλέξουν έναν πρόεδρο.
Ο Emer, ο "υπ’ αριθμόν 3" μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, πήρε το χρίσμα αφού οι άλλοι υποψήφιοι αποκλείστηκαν στις πέντε ψηφοφορίες που προηγήθηκαν. Όμως στην τελική, δοκιμαστική ψηφοφορία, χωρίς αντίπαλο αυτή τη φορά, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 217 ψήφους που απαιτούνται για να εκλεγεί πρόεδρος, καθώς τουλάχιστον 20 βουλευτές τον καταψήφισαν.
Ο Emer είναι ο τέταρτος κατά σειρά υποψήφιος του κόμματος και βρίσκεται στην ίδια θέση με τους τρεις προηγούμενους: θα πρέπει να προσπαθήσει να πείσει μια μικρή ομάδα διαφωνούντων που έχουν τη δύναμη να διαψεύσουν τις ελπίδες του.
"Ελπίζω ότι μπορούμε να βρούμε μια διαφορετική επιλογή", είπε ο Jim Banks, ένας από τους βουλευτές που δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τον Emer στην ολομέλεια της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης