Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης η εισβολή στη Γάζα: Θα φέρει τις πιο σφοδρές μάχες μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο

Εφιάλτης η εισβολή στη Γάζα: Θα φέρει τις πιο σφοδρές μάχες μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο
Η στρατιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να διαρκέσει για μήνες, αν όχι για χρόνια
Σχετικά Άρθρα
Μια εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα θα μπορούσε να οδηγήσει στις πιο σφοδρές μάχες μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times, οι οποίοι αναφέρουν πως οι συγκρούσεις θα μπορούσαν να διαρκέσουν για μήνες, αν όχι για χρόνια.
«Θα είναι άσχημο.
Οι πόλεις είναι η παιδική χαρά του διαβόλου, κάνουν τα πάντα απείρως πιο δύσκολα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο στρατιωτικός αναλυτής και αντισυνταγματάρχης των ΗΠΑ, Thomas Arnold.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια επιχείρηση στον θύλακα της Γάζας θα μπορούσε να διαρκέσει μερικούς μήνες, αν όχι χρόνια, να οδηγήσει «σε αύξηση της ζήτησης όπλων» και να επιτείνει την «παγκόσμια αστάθεια» με μια πιθανή εξάπλωση των συγκρούσεων σε Λίβανο και Ιράν, μαζί με «πιθανές επιθέσεις σε αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ».
«Τέτοιου είδους επιχειρήσεις σε πυκνοκατοικημένες περιοχές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρές απώλειες αμάχων» υποστηρίζουν οι New York Times.

Η εκτίμηση Hersh

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Seymour Hersh υποστήριξε ότι το Ισραήλ σκοπεύει να μετατρέψει την Γάζα σε Χιροσίμα, με τη διαφορά ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα.
Όπως ανέφερε ο Hersh, οι Ισραηλινοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αμερικάνικες κατευθυνόμενες βόμβες, οι οποίες μπορεί να διεισδύσουν σε ένα βάθος 30 με 50 μέτρων πριν από την έκπληξη προκειμένου να καταστρέψουν τα υπόγεια τούνελ της Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης