Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινοί έπληξαν πάνω από 250 θέσεις της Hamas στη Γάζα

Ισραηλινοί έπληξαν πάνω από 250 θέσεις της Hamas στη Γάζα
Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, επρόκειτο για στοχευμένη επιδρομή κατά υποδομών της Χαμάς, με τις στρατιωτικές δυνάμεις να επιστρέφουν στη συνέχεια στο ισραηλινό έδαφος
Τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα χερσαία επιδρομή έκανε ο ισραηλινός στρατός με τεθωρακισμένα στη βόρεια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, επρόκειτο για στοχευμένη επιδρομή κατά υποδομών της Χαμάς, με τις στρατιωτικές δυνάμεις να επιστρέφουν στη συνέχεια στο ισραηλινό έδαφος.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις υποστηρίζουν ότι μαχητικά αεροσκάφη τους έπληξαν πάνω από 250 τοποθεσίες που ανήκουν στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν υποδομές της Hamas, κέντρα διοίκησης, σήραγγες και εκτοξευτές πυραύλων που «τοποθετήθηκαν στην καρδιά περιοχών αμάχων και πυροβολούσαν προς το ισραηλινό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου».
Ξεχωριστά, το IDF αναφέρει ότι οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού έπληξαν μια θέση εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-αέρος της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς. Το IDF λέει ότι η τοποθεσία εκτόξευσης πυραύλων «βρίσκεται δίπλα σε τζαμί και νηπιαγωγείο, κάτι που αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι η Hamas χρησιμοποιεί σκόπιμα τοποθεσίες αμάχων για τρομοκρατικούς σκοπούς».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης