Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι σύμμαχοι δεν πιστεύουν στην ικανότητα των ΗΠΑ να βοηθήσουν άμεσα Ισραήλ και Ουκρανία

Bloomberg: Οι σύμμαχοι δεν πιστεύουν στην ικανότητα των ΗΠΑ να βοηθήσουν άμεσα Ισραήλ και Ουκρανία
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Ουκρανία έχει ήδη εξαντλήσει τις οβίδες του πυροβολικού από την Δύση και οι προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών αντιμετωπίζουν διάφορα εμπόδια
Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ αμφιβάλλουν όλο και περισσότερο ότι η Ουάσιγκτον έχει αρκετή δύναμη για να παρέχει στρατιωτική βοήθεια σε πολλές χώρες ταυτόχρονα και φοβούνται ότι κάποια στιγμή μπορεί να μην είναι αρκετή για όλους, αναφέρει το Bloomberg.
Στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Ασίας, οι αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι ορισμένοι εταίροι θεωρούν ότι η Αμερική δεν θα μπορεί να υποστηρίξει στρατιωτικά πολλούς συμμάχους ή διάφορα ανοικτά μέτωπα.
Όπως είπε μια από τις πηγές στο Bloomberg, οι Ηνωμένες Πολιτείες μετακινούσαν πόρους από τη Μέση Ανατολή για να τις κατευθύνουν στην Ουκρανία με στόχο να αποδυναμώσει την Ρωσία ή την Κίνα, επειδή ήταν σίγουροι για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και αραβικών χωρών…
Τώρα, στο πλαίσιο της επιδείνωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάζονται να ζητήσουν από το Ισραήλ να αναβάλει την επιχείρηση στη Γάζα για να δημιουργήσουν ξανά τις δικές τους δυνάμεις στην περιοχή.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Ουκρανία έχει ήδη εξαντλήσει τις οβίδες του πυροβολικού από την Δύση και οι προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών αντιμετωπίζουν διάφορα εμπόδια.
Την ίδια στιγμή, η Ταϊβάν παρήγγειλε συστήματα αεράμυνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν η Ουκρανία και το Ισραήλ.
Νωρίτερα, η Hill ανέφερε ότι οι Αμερικανοί κατασκευαστές όπλων αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στις παραγγελίες εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.
Με τη σειρά του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν αρκετή δύναμη για να υποστηρίξουν ταυτόχρονα την Ουκρανία, το Ισραήλ και τους συμμάχους στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης