Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Ισραήλ με τεθωρακισμένα στη Γάζα, με αντιαρματικές ρουκέτες απαντά η Hamas

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Ισραήλ  με τεθωρακισμένα στη Γάζα, με αντιαρματικές ρουκέτες απαντά η Hamas
Ο Λευκός Οίκος έχει δείξει ότι θέλει μια πιο «ανθρωπιστική» προσέγγιση και ζήτησε από το Ισραήλ να εξασφαλίσει μόνο «χειρουργικά» χτυπήματα και να επιτρέψει στη Λωρίδα πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια
Έχει γίνει σαφές ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει εισέλθει στην επόμενη φάση των επιχειρήσεων στη Γαζα, που σημαίνει μια ευρεία επίθεση στο έδαφος, καθώς συνεχίζεται οι σφοδρός εναέριος βομβαρδισμός.
Ωστόσο, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι τις τελευταίες ώρες ονόμασαν αυτή την άλλη «διευρυμένη» επιδρομή.
Ο Λευκός Οίκος έχει δείξει ότι θέλει μια πιο «ανθρωπιστική» προσέγγιση και ζήτησε από το Ισραήλ να εξασφαλίσει μόνο «χειρουργικά» χτυπήματα και να επιτρέψει στη Λωρίδα πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια.
Υπάρχουν στοιχεία για πυρά από φορητά όπλα και τεθωρακισμένα στα σύνορα, μετά την επιβεβαίωση του IDF ότι οι επίγειες δυνάμεις εισέρχονται στην επόμενη φάση των επιχειρήσεων τους.
Οι Times Of Israel αναφέρουν: «οι Παλαιστίνιοι ισχυρίζονται ότι ισραηλινά τανκς ανταλλάσσουν πυρ με ενόπλους μέσα στη Γάζα».
Ξεχωριστά, άλλοι περιφερειακοί αναλυτές αναφέρουν ότι «αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά των ισραηλινών δυνάμεων που εισήλθαν στη Γάζα».
Η ηγεσία της Hamas απάντησε με ένα «κάλεσμα στα όπλα» για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.
Έκτοτε έχουν γίνει αναφορές για μεγάλες ολονύχτιες διαδηλώσεις από Παλαιστίνιους στα εδάφη.
Η μοίρα των περισσότερων από 220 Ισραηλινών και ξένων ομήρων κρέμεται στην ισορροπία και οι αναφορές δείχνουν ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επιδιώκουν να διατηρήσουν τη διαπραγματευτική διαδικασία «ζωντανή» ακόμη και όταν το Ισραήλ εισβάλλει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης