Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χέρια των Ρώσων άλλες 5 περιοχές της Ουκρανίας – Ritter (CIA): Κάτι ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος…

Στα χέρια των Ρώσων άλλες 5 περιοχές της Ουκρανίας – Ritter (CIA): Κάτι ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος…
Οι Ουκρανοί είτε θα υποχωρήσουν είτε θα καταστραφούν στη περιοχή του Kupyansk
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία θα καταλάβει, θα «απελευθερώσει» άλλες πέντε περιοχές της Ουκρανίας υποστηρίζει ο Scott Ritter, πρώην αξιωματούχος της CIA, ο οποίος εκτιμά ότι ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να ανακοινώσει … κάτι που θα είναι προς όφελος της Ρωσίας.
Σε άρθρο του στο Consortium News, o Ritter υποστηρίζει ότι η Μόσχα στέλνει το μήνυμα, ότι προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των ρωσικών πληθυσμών στην ανατολή Ουκρανία, «μπορεί να αναλάβει επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα πέντε ακόμα περιοχές της Ουκρανίας να βρεθούν υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων».

Το μέτωπο του Kupyansk

Ως παράδειγμα, ο Ritter ανέφερε τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών στην κατεύθυνση του Kupyansk, στην επαρχία του Kharkiv.
Εκεί, όπως λέει ο Ritter, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να δημιουργήσει μια ακόμα παγίδα που θα αναγκάσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είτε να υποχωρήσουν είτε να στείλουν περισσότερα στρατεύματα, από τα οποία δεν πρόκειται να μείνει τίποτα.
Θα πρόκειται για ένα ακόμα μέτωπο για επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι υψηλόβαθμοι Αμερικάνοι αξιωματούχοι – μέσω ανακοινώσεων τους – αρχίζουν να ετοιμάζουν τους Αμερικάνους για το γεγονός ότι η κατάσταση στο μέτωπο εξελίσσεται κατά της Ουκρανίας.

Κάτι συμβαίνει…

«Κάτι συμβαίνει στη γραμμή επαφή μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, για το οποίο ο John Kirby, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, προσπαθεί απεγνωσμένα να ετοιμάσει την αμερικανική κοινή γνώμη για κάποια σημαντικά γεγονότα στο πεδίο της μάχης, τα οποία διαμορφώνονται αποκλειστικά υπέρ της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Ritter.
Σημειώνεται πως οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να αποσύρονται από τις προωθημένες θέσεις τους στην κατεύθυνση του Kupyansk, ύστερα από τις επιθέσεις της ρωσικής αεροπορίας και πυροβολικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης