Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το 61% των Αμερικάνων θέλει όρια στη βοήθεια στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Το 61% των Αμερικάνων θέλει όρια στη βοήθεια στην Ουκρανία
Στο Κογκρέσο από σήμερα 2/11 η συζήτηση επί του ν/σ της κυβέρνησης Biden για τη βοήθεια σε Ουκρανία, Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Όρια στην οικονομική βοήθεια που δίνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία θέλει το 61% των Αμερικάνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup.
Βάσει της μέτρησης, «σήμερα, το 61% των Αμερικάνων λέει πως θα πρέπει να υπάρξουν όρια στην οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Ουκρανία από την Ουάσινγκτον».
Την άποψη αυτή συμμερίζεται το 84% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων, το 63% όσων ψηφοφόρων δηλώνουν ανεξάρτητοι και το 34% των Δημοκρατικών.
Η έρευνα αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα, τη στιγμή που το Κογκρέσο αρχίζει από σήμερα Πέμπτη 2/11 να εξετάζει το θέμα της οικονομικής βοήθειας σε Ισραήλ και Ουκρανία, όπως έχει ζητήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.

Διχασμένο το Κογκρέσο

Το Κογκρέσο είναι διχασμένο, καθώς αν και Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι είναι στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά την παροχή βοήθειας προς το Ισραήλ, δεν συμβαίνει το ίδιο με την Ουκρανία, καθώς στο εσωτερικό του ρεπουμπλικανικού κόμματος υπάρχουν πολλές φωνές που ζητούν… ακόμα και τη διακοπή της οικονομικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Το πρόβλημα για την κυβέρνηση Biden εντοπίζεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκεί όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν την πλειοψηφία και εκφράζουν σφοδρές ενστάσεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη βοήθεια προς τους Ουκρανούς.
Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση Biden έχει ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα νέο νομοσχέδιο που προβλέπει την παροχή βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία και 14 δις δολαρίων προς το Ισραήλ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης