Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αμερικανικός στρατός ανατίναξε το Minuteman III ICBM στον ουρανό λόγω «ανωμαλίας»

Ο αμερικανικός στρατός ανατίναξε το Minuteman III ICBM στον ουρανό λόγω «ανωμαλίας»
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η εκτόξευση, παρά την αποτυχία, του παρείχε δεδομένα σημαντικά για τη διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας των ICBM
Ο αμερικανικός στρατός πυροδότησε τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Minuteman III σε πτήση πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό λόγω προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη δοκιμαστική εκτόξευση, ανέφερε η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία…
Το Space Launch Delta αποσυναρμολόγησε με ασφάλεια ένα Minuteman III ICBM πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό... λόγω μιας ανωμαλίας κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης από τη Διαστημική Βάση Δυνάμεων Vandenberg, της Καλιφόρνιας»
Για να διαπιστωθούν τα αίτια της «ανωμαλίας», δημιουργήθηκε μια επιτροπή εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η εκτόξευση, παρά την αποτυχία, του παρείχε δεδομένα σημαντικά για τη διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας των ICBM.
Η προηγούμενη δοκιμαστική εκτόξευση του Minuteman III, εξοπλισμένου με πολλαπλή κεφαλή με τρεις μεμονωμένες μονάδες καθοδήγησης, πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Λέγεται ότι είχε χαρακτήρα ρουτίνας και είχε σκοπό να αποδείξει ότι η πυρηνική αποτροπή των ΗΠΑ ήταν «αξιόπιστη και αποτελεσματική».
Όπως εξήγησε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexei Leonkov , οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη αντικαταστάτη για το ξεπερασμένο Minuteman III, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία από τη δεκαετία του 1970.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης