Διεθνή

National Interest: Το αμερικανικό think tank Independent Institute αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον τόσο ισχυρές

National Interest: Το αμερικανικό think tank Independent Institute αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον τόσο ισχυρές
Το αμερικανικό think tank Independent Institute αναφέρει ότι η υποστήριξη προς Ουκρανία και Ισραήλ συμβάλλει μόνο στην περαιτέρω επιδείνωση του αμερικανικού χρέους
Οι δαπάνες των ΗΠΑ για την υποστήριξη της Ουκρανίας έδειξαν ότι η Αμερική δεν έχει αρκετή δύναμη για να βοηθήσει όλους τους συμμάχους της, δήλωσε ο Ivan Eland, ανώτερος συνεργάτης στο αμερικανικό think tank Independent Institute, σε άρθρο του για το περιοδικό National Interest.
«Οι τεράστιες απώλειες και αντικαταστάσεις όπλων και η κατανάλωση ακριβών πυρομαχικών στη σύγκρουση στην Ουκρανία και μόνο θα πρέπει να κάνουν τους Αμερικανούς να αναρωτιούνται εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερεκτίμησαν τον εαυτό τους, υποσχόμενοι επίσημα και ανεπίσημα να προστατεύσουν….τον κόσμο», τόνισε ο ειδικός.
Το αμερικανικό think tank Independent Institute αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στο κολοσσιαίο μέγεθος του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ.
Σημείωσε ότι η υποστήριξη προς Ουκρανία και Ισραήλ συμβάλλει μόνο στην περαιτέρω επιδείνωση του αμερικανικού χρέους.
Το αμερικανικό think tank Independent Institute σημείωσε επίσης ότι το μερίδιο των ΗΠΑ στο παγκόσμιο ΑΕΠ έχει μειωθεί από 50% μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε 15% εκατό σήμερα.
Την ίδια στιγμή , η Αμερική αναλαμβάνει το 40% όλων των αμυντικών δαπανών στον κόσμο… οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανέλαβαν πάρα πολλά».
«Στο μέλλον, εάν δύο από τους επίσημους συμμάχους μας δεχτούν επίθεση την ίδια στιγμή θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα…
Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι η Δύση έχει αρχίσει να κουράζεται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.
Έτσι, οι New York Times επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι η Ουκρανία βιώνει έλλειψη όχι μόνο της προσοχής των μέσων ενημέρωσης, αλλά και των πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης