Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για χειραγώγηση του δολαρίου κατηγορεί τις ΗΠΑ η Γερμανία

Για χειραγώγηση του δολαρίου κατηγορεί τις ΗΠΑ η Γερμανία
Για χειραγώγηση του δολαρίου κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τις ΗΠΑ ο γερμανός υπουργός οικονομίας Rainer Bruederle, διατηρώντας την υπόσχεση της άμεσης λήψης μέτρων νομισματικής χαλάρωσης χωρίς να κάνει στην πράξη τίποτε.
Η αγορά αναμένει τη Federal Reserve να ξεκινήσει ένα νέο γύρο νομισματικής χαλάρωσης, προεξοφλώντας μάλιστα και τις κινήσεις του δολαρίου. Ωστόσο, ο  Bruederle δήλωσε ότι η παρατεταμένη πολιτική της υπερπροσφοράς χρήματος που ακολουθεί η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ένα είδος χειραγώγησης της αγοράς και των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Οι ισοτιμίες πρέπει να καθορίζονται από την αγορά, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη σύνοδο των G20 ο  Bruederle δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν θετικά, μάλιστα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Γερμανίας. Αναφερόμενος στην επιστολή Geithner (Αμερικανού ΥΠΟΙΚ) επισήμανε ότι μπορεί τα φώτα να είναι στραμμένα στην Κίνα, και στους χειρισμούς της σχετικά με το γουαν, ωστόσο η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Κορέα εστιάζουν και στις αποφάσεις των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης