Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Ο στρατός πρέπει να ετοιμάσει νέα αντεπίθεση το 2024 - Θα παλεύουμε και χωρίς τις ΗΠΑ

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Ο στρατός πρέπει να ετοιμάσει νέα αντεπίθεση το 2024 - Θα παλεύουμε και χωρίς τις ΗΠΑ
H Δύση δεν μετέφερε έγκαιρα όπλα στην Ουκρανία είπε ο Zelensky, ο οποίος αναγνώρισε την αργή πρόοδο της αντεπίθεσης
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να κάνουν νέες επιθετικές προσπάθειες το 2023 και το 2024, μετέδωσε το Reuters.
«Έχουμε ένα σχέδιο.
Έχουμε πολύ συγκεκριμένες πόλεις, πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις οποίες πηγαίνουμε» τόνισε ο Zelensky.
Την ίδια στιγμή, ο Zelensky αναγνώρισε την «αργή πρόοδο της αντεπίθεσης», κατηγορώντας για την αποτυχία την Δύση, η οποία, κατά τη γνώμη του, δεν μετέφερε αρκετά όπλα στην Ουκρανία έγκαιρα.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν σε διάφορες κατευθύνσεις για πέμπτο μήνα, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που είναι εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με εξοπλισμό της Δύσης.
Έχοντας χάσει πάνω από 90.000 στρατιώτες και 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε.
Μάλιστα σε άρθρο του για το περιοδικό Economist, ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Zelensky: Φοβόμαστε την στάση ορισμένων Ρεπουμπλικάνων – Η Ουκρανία θα παλεύει και χωρίς τους Aμερικανούς

Οι θέσεις ορισμένων μελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ τρομάζουν τους Ουκρανούς, δήλωσε ο Zelensky σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του στο συνέδριο Reuters Next στη Νέα Υόρκη.
«Ορισμένες από τις ψήφους των Ρεπουμπλικάνων είναι πραγματικά επικίνδυνες αυτή τη στιγμή.
Φυσικά, ο λαός μας φοβάται τέτοιες ψήφους» τόνισε.
Ο Zelensky απευθυνόμενος στους Αμερικανούς σημείωσε ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να «παλεύει χωρίς εσάς τους αμερικανούς» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάξουν τη θέση τους στην εξωτερική πολιτική.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.
Σύμφωνα με το NBC, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν ήδη με την Ουκρανία τις πιθανές συνέπειες των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία , συμπεριλαμβανομένων των γενικών περιγραμμάτων του τι μπορεί να πρέπει να εγκαταλείψει η Ουκρανία για να καταλήξει σε συμφωνία.
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει το 96% όλων των κονδυλίων που διατέθηκαν για την υποστήριξη της Ουκρανίας από την αρχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης