Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ σχεδιάζει ζώνες ασφαλείας στη Γάζα - Ίσως να ναρκοθετηθούν - Δεν θα πλησιάζει κανείς

Το Ισραήλ σχεδιάζει ζώνες ασφαλείας στη Γάζα - Ίσως να ναρκοθετηθούν - Δεν θα πλησιάζει κανείς
Δεν έχουμε εδαφικές διεκδικήσεις στη Γάζα υποστήριξε Ισραηλινός υπουργός
Σχετικά Άρθρα
Το Ισραήλ σχεδιάζει να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες κανείς δεν θα μπορεί να προσεγγίσει.
«Δεν έχουμε εδαφικές διεκδικήσεις στη Γάζα, ούτε επιθυμία να αναβιώσουμε εβραϊκούς οικισμούς» είπε μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο Ισραηλινός υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Gideon Saar.
«Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά.
Με την Hamas αυτό είναι αδύνατο.
Μιλάμε για Ναζί» είπε ο Saar, τονίζοντας ότι μετά το ξερίζωμα της πηγής του κακού και την εξουδετέρωση του στρατιωτικού και κυβερνητικού δυναμικού της Hamas, «μπορεί να υπάρξουν αρκετά χρόνια κάποιας μεταβατικής περιόδου σε συνεννόηση με τη διεθνή κοινότητα για την αποκατάσταση της Γάζας».
«Αυτό που συνέβαινε προηγουμένως, όταν οι τρομοκράτες κινούνταν ελεύθερα κατά μήκος των συνόρων και μπορούσαν να φτάνουν ακόμα και στον φράκτη, από όπου πυροβολούσαν στρατιώτες, δεν πρόκειται να ξανασυμβεί» υποστήριξε ο Saar, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρξουν «ζώνες ασφαλείας», τις οποίες «θα απαγορεύεται να προσεγγίζουν».
«Ενδεχομένως να αναπτύξουμε εκεί ναρκοπέδια» υπογράμμισε ο Saar, αν και σημείωσε ότι δεν είναι αυτός που αποφασίζει για κάτι τέτοιο.
«Η εποχή που οι Εβραίοι σκοτώνονταν χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, έληξε το 1948.
Σήμερα οι Εβραίοι υπερασπίζονται τους εαυτούς τους.
Το λάθος μου ήταν ότι δεν το είχαμε πράξει έως σήμερα» ανέφερε ο Saar, εκτιμώντας ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν είναι σε θέση να αναλάβει την ευθύνη και να ελέγξει τη Γάζα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης