Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι ΗΠΑ φοβούνται ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εάν συνεχίσει το Ισραήλ

New York Times: Οι ΗΠΑ φοβούνται ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εάν συνεχίσει το Ισραήλ
Η Ουάσινγκτον φοβάται μια παρατεταμένη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Στην ανησυχία των ΗΠΑ για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, εάν η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αναφέρεται δημοσίευμα των New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουάσιγκτον φοβάται ότι η παρατεταμένη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, τη στιγμή που Ισραήλ και ΗΠΑ θα απομονώνονται ολοένα και πιο πολύ στη διεθνή σκηνή, καθώς τα περισσότερα κράτη θα ζητούν κατάπαυση του πυρός.
«Ο ισραηλινός στρατός έχει περιορισμένο χρόνο για να διεξάγει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα έως ότου οι Άραβες εξοργιστούν και οι ΗΠΑ και άλλες χώρες απογοητευτούν από τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων αμάχων» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο Αμερικάνους αξιωματούχους, οι οποίοι τονίζουν ότι «όσο περισσότερο συνεχίζεται η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα η σύγκρουση να κλιμακωθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο».
Επιπλέον, αναφέρεται ότι η ισχυρή απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα έχει αυξήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το Παλαιστινιακό ζήτημα.
Όπως υποστηρίζουν οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι, η απόφαση του Ισραήλ να ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση στον πυκνοκατοικημένο θύλακα της Γάζας δεν άφησε χρόνο για εκτεταμένο σχεδιασμό όσον αφορά τη μείωση των κινδύνων για τους αμάχους.
«Όσο περισσότερο συνεχίζεται η επιχείρηση και οι βομβαρδισμοί τόσο πιο απομονωμένο το Ισραήλ και ο σύμμαχός τους, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να γίνουν, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο ζητούν κατάπαυση του πυρός» επισημαίνει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης