Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hetz - 3, το υπερόπλο της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ - Αναχαίτισε πύραυλο των Houthi

Hetz - 3, το υπερόπλο της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ - Αναχαίτισε πύραυλο των Houthi
Οι Ισραηλινοί ενεργοποίησαν για πρώτη φορά το σύστημα αεράμυνας Hetz 3
Στην ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας Hetz 3 προχώρησαν για πρώτη φορά χθες Πέμπτη 10/11 οι Ισραηλινοί, οι οποίοι αναχαίτισαν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι Houthi από το έδαφος της Υεμένης.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ υποστήριξε πως αυτήν ήταν η πρώτη επιτυχημένη πολεμική χρήση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Hetz 3 που έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων.
Όπως αναφέρεται, στις 9 Νοεμβρίου, το σύστημα πυραυλικής άμυνας Hetz 3 χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία για πολεμική χρήση για πρώτη φορά.
Το σύστημα αναχαίτισε αποτελεσματικά έναν στόχο που εκτοξεύτηκε προς το Ισραήλ στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.
«Αυτή είναι η πρώτη επιχειρησιακή αναχαίτιση που πραγματοποιήθηκε από το σύστημα Hetz 3 από την ανάπτυξή του το 2017» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Η κορυφή της αντιπυραυλικής άμυνας

Το Hetz 3 αποτελεί το κορυφαίο οπλικό σύστημα στην πολυεπίπεδη αντιπυραυλική άμυνα του Ισραήλ.
Το σύστημα είναι ικανό να αναχαιτίσει βαλλιστικούς πυραύλους εκτός της ατμόσφαιρας σε υψόμετρο έως και 100 χιλιομέτρων και σε απόσταση έως και 2,4 χιλιομέτρων.
Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Οκτωβρίου, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν τη χρήση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Hetz 2 για να αναχαιτίσουν έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε από τους αντάρτες Houthi της Υεμένης.
Το αντιπυραυλικό σύστημα Hetz 2 είναι επίσης σχεδιασμένο για αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, αλλά έχει χαμηλότερα τεχνικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την ταχύτητα, το βεληνεκές και το ύψος χρήσης.
Τα δύο πρώτα επίπεδα αντιπυραυλικής άμυνας παρέχονται από τα συστήματα Iron Dome και David's Sling, τα οποία είναι σχεδιασμένα να αναχαιτίζουν πυραύλους μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς.
Για την αναχαίτιση πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας, χρησιμοποιείται συνήθως το σύστημα Iron Dome, σχεδιασμένο για πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης