Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το νέο βομβαρδιστικό stealth «flying wing» B-21 Raider, οι ΗΠΑ θέλουν να αντιμετωπίσουν την ρωσική υπεροπλία

Με το νέο βομβαρδιστικό stealth «flying wing» B-21 Raider, οι ΗΠΑ θέλουν να αντιμετωπίσουν την ρωσική υπεροπλία
Η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να αγοράσει τουλάχιστον 100 από τα αεροπλάνα και να αρχίσει να αντικαθιστά τα βομβαρδιστικά Β-1 και Β-2.
Το βομβαρδιστικό B-21 "Raider" της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε σχήμα ιπτάμενου πτερυγίου πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση, καταγράφοντας το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη ενός νέου στόλου stealth βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας με πυρηνική ικανότητα που κατασκευάστηκε από τη Northrop Grumman (NOC.N) , σύμφωνα με πηγή του Reuters.
Το B-21 έφυγε από τις εγκαταστάσεις της Northrop στο εργοστάσιο 42 της Πολεμικής Αεροπορίας στο Palmdale της Καλιφόρνια, με την ανατολή του ηλίου την Παρασκευή, προσφέροντας την πρώτη ματιά στο νέο βομβαρδιστικό που έχει αναπτυχθεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Υψηλό κόστος

Το αεροσκάφος προβλέπεται να κοστίσει περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια το καθένα σε δολάρια υπολογισμένο σε τιμές του 2010, ή περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινά προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό δολάρια.
Ωστόσο, η Πολεμική Αεροπορία έχει κρατήσει όλες τις άλλες πληροφορίες τιμών απόρρητες, «κάτι που καθιστά δύσκολη την επικύρωση του προτεινόμενου κόστους», ανέφερε η Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου σε μια έκθεση του 2021.
Η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να αγοράσει τουλάχιστον 100 από τα αεροπλάνα και να αρχίσει να αντικαθιστά τα βομβαρδιστικά Β-1 και Β-2.
Το B-1 κοστίζει περίπου 60.000 δολάρια την ώρα για να λειτουργήσει και το B-2 κοστίζει περίπου 65.000 δολάρια την ώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου.
Η Ann Stefanek, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας είπε, "Το B-21 Raider βρίσκεται σε πτητική δοκιμή.
Οι πτητικές δοκιμές είναι ένα κρίσιμο βήμα στη δοκιμαστική εκστρατεία που διαχειρίζεται το Κέντρο Δοκιμών της Πολεμικής Αεροπορίας και η Combined Test Force της 412th Test Wings B-21."

Έξι δοκιμαστικά αεροσκάφη παράγονται τώρα.

Κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία, τις διαδικασίες και τους τεχνικούς που θα κατασκευάσουν το αεροσκάφος παραγωγής.
Η Northrop κέρδισε μια ομάδα αποτελούμενη από την Boeing (BA.N) και τη Lockheed Martin (LMT.N) όταν κέρδισε το συμβόλαιο του 2015 για την κατασκευή του βομβαρδιστικού.
Η κατασκευάστρια κινητήρων Pratt & Whitney (RTX.N), η Collins Aerospace, η GKN Aerospace, η BAE Systems (BAES.L) και η Spirit Aerosystems (SPR.N) συγκαταλέγονται στους περισσότερους από 400 προμηθευτές σε 40 πολιτείες.
Το B-21 αποκαλύφθηκε δημόσια τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά οι προσδοκίες γύρω από την πρώτη του πτήση έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια.
Το πρόγραμμα B-21 βρίσκεται στη Φάση Ανάπτυξης Μηχανικής και Κατασκευής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παράδοση αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Ellsworth στα μέσα της δεκαετίας του 2020, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.
Η Northrop αποκαλεί το αεροσκάφος έκτης γενιάς δεδομένης της ικανότητάς του να συνδέεται με άλλα αεροσκάφη και να ενσωματώνει εύκολα μελλοντικά όπλα στην αρχιτεκτονική των συστημάτων του.
Το B-21 διαθέτει επίσης πιο ανθεκτικό υλικό χαμηλής παρατηρήσιμης επιφάνειας με δυνατότητα stealth, το οποίο αναμένεται να απαιτεί λιγότερη συντήρηση και να μειώσει το κόστος λειτουργίας και το χρόνο διακοπής λειτουργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης