Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόοδο στη συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων αναφέρει η ισραηλινή τηλεόραση - Τι συζητούν Ισραήλ και Hamas

Πρόοδο στη συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων αναφέρει η ισραηλινή τηλεόραση - Τι συζητούν Ισραήλ και Hamas
Αναμένεται σταδιακή απελευθέρωση γυναικών και παιδιών κατά τη διάρκεια 3- 5 ημερών παύσης εχθροπραξιών
Σχετικά Άρθρα
Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Hamas και Ισραήλ που διεξάγονται με τη μεσολάβηση του Κατάρ για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατά η Hamas στη Γάζα, ανέφεραν και τα τρία μεγάλα τηλεοπτικά ειδησεογραφικά κανάλια του Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να κατονομάσουν συγκεκριμένο κυβερνητικό αξιωματούχο ως πηγή για τις πληροφορίες τους.
Ερωτώμενος για αυτό ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία, ωστόσο το κανάλι N12 News ανέφερε ότι η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει τη σταδιακή απελευθέρωση 50 έως 100 παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, από τη Hamas.
Η σταδιακή απελευθέρωση των ομήρων θα γίνει κατά τη διάρκεια μιας παύσης των εχθροπραξιών διάρκειας τριών έως πέντε ημερών.

Συν τοις άλλοις, το Ισραήλ θα απελεθερώσει γυναίκες και ανήλικους Παλαιστίνιους κρατούμενους και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την τροφοδοσία της Γάζας με καύσιμα, διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα να συνεχίσει τις μάχες.
Το βράδυ του Σαββάτου 11/11,   δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και άλλες πόλεις του Ισραήλ για να απαιτήσουν την επιστροφή των  239 ομήρων που κρατά η Hamas - ή όσων έχουν επιβιώσει από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα - καθώς συμπληρώθηκαν 36 ημέρες από τη σύλληψή τους κατά την επίθεση της Hamas στο νότιο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης