Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το λένε και οι Γερμανοί: Απέτυχε η ουκρανική αντεπίθεση – Μην περιμένει το θαύμα η Δύση

Το λένε και οι Γερμανοί: Απέτυχε η ουκρανική αντεπίθεση – Μην περιμένει το θαύμα η Δύση
Ο ρωσικός στρατός ήταν καλά προετοιμασμένος αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Σχετικά Άρθρα
Για πλήρη αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, η οποία υποστηρίζει πως είναι καιρός η Δύση να σταματήσει να ελπίζει σε ένα θαύμα.
«Ο ρωσικός στρατός ήταν καλά προετοιμασμένος, κάτι που είχε μοιραίο ρόλο για τους Ουκρανούς.
Τα τανκ τους διαλύθηκαν στα ναρκοπέδια, οι στρατιώτες τους ήταν υπό τα συνεχή πυρά του πυροβολικού, οι απώλειες τους υπήρξαν τεράστιες» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει πως την ίδια στιγμή το Κίεβο έλαβε μόλις ένα μικρό μέρος των όπλων που είχε ζητήσει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «και ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονταν για τις προμήθειες τους με όπλα, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να ενισχύσει την άμυνα του».
Παράλληλα, επισημαίνεται πως η Ουκρανία έθεσε πολύ υψηλά τον πήχη, αναφέροντας ενδεικτικά τις δηλώσεις του Kirill Budanov, του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, ο οποίος είχε πει πως έως το καλοκαίρι του 2023 η Ουκρανία θα είχε πάρει πίσω την Κριμαία.
«Οι προσδοκίες από την αντεπίθεση είναι εντυπωσιακά διαφορετικές από την πραγματικότητα» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις της Γερμανίδας ΥΠΕΞ, Annalena Baerbock ότι η Ευρώπη θα απλώνεται από τη Λισαβόνα μέχρι το Luhansk, μάλλον φαίνεται να αποτυπώνει ένα θαύμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης