Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clayton Morris (Αμερικανός δημοσιογράφος): Μια κίνηση των Ρώσων καταστρέφει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Clayton Morris (Αμερικανός δημοσιογράφος): Μια κίνηση των Ρώσων καταστρέφει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων
Ο Putin υπέγραψε έναν νέο νόμο που αποκλείει τη Ρωσία από τη συνθήκη για τις εγκαταστάσεις πυρηνικών δοκιμών (Συνθήκη Ολοκληρωμένης Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών) τόνισε ο Clayton Morris
Η απόφαση του Ρώσου προέδρου Putin να αποσύρει τη Ρωσία από τη συνθήκη για τις πυρηνικές δοκιμές έχει κλονίσει την παγκόσμια τάξη που χτίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Clayton Morris
«Στην πραγματικότητα, τα βήματα του Putin αυτές τις μέρες ήταν μεγαλύτερα από οτιδήποτε έχει κάνει από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Έχει κάνει πραγματικά εκπληκτικά βήματα που αιφνιδίασαν τη Δύση και έδειξε πραγματικά ότι η παγκόσμια τάξη πραγμάτων, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, καταρρέουν μπροστά στα μάτια μας
«Πρώτον, ο Putin υπέγραψε έναν νέο νόμο που αποκλείει τη Ρωσία από τη συνθήκη για τις εγκαταστάσεις πυρηνικών δοκιμών (Συνθήκη Ολοκληρωμένης Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών) τόνισε ο Clayton Morris.
Δεύτερον, σημείωσε ότι η συνάντηση του Putin με τον Κινέζο Πρόεδρο αποδεικνύει ότι το εμπόριο στη Μέση Ανατολή και την Ασία αναπτύσσεται, οι χώρες αυτές απομακρύνονται από την Δύση.
Στις 2 Νοεμβρίου 2023, ο Putin υπέγραψε νόμο για την ανάκληση της επικύρωσης της Συνθήκης για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών ή συνθήκη CTBT.
Στην συνθήκη CTBT έχουν προσχωρήσει 187 κράτη και έχει επικυρωθεί από 178 συμμετέχουσες χώρες.
Ωστόσο, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών δυνάμεων - οι ΗΠΑ, η Κίνα, το Ισραήλ, δεν το έχουν κάνει ακόμη, σε αντίθεση με τη Ρωσία, η οποία επικύρωσε τη συνθήκη το 2000. Ταυτόχρονα, τα κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα έχουν δεσμευτεί εθελοντικά να μην προβαίνουν σε δοκιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης