Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύννεφα πάνω από τη στερλίνα – Ερχεται νέα πτώση

Σύννεφα πάνω από τη στερλίνα – Ερχεται νέα πτώση
Το μοναδικό νόμισμα που έχει “ξεπεράσει” την πτώση του δολαρίου το τελευταίο διάστημα είναι η στερλίνα, με τους αναλυτές να εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που έχει ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση.
Από τον περασμένο Ιούλιο, η στερλίνα έχει χάσει περίπου 6,4% έναντι εννέα βασικών νομισμάτων παγκοσμίως, ενώ μόνο την περασμένη εβδομάδα έχασε περίπου 1,3%.
Η στερλίνα σίγουρα έχει ακόμη δρόμο περαιτέρω πτώσης, δηλώνει ο Hans- Guenter Redeker, της BNP Paribas, επισημαίνοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση θα πλήξει την πραγματική οικονομία. Και αυτό θα διαφανεί στο νόμισμα της χώρας, πρόσθεσε. Μάλιστα, ο αναλυτής της γαλλικής τράπεζας θεωρεί ότι στερλίνα θα βρεθεί στο 1,40 δολ. μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, από 1,5744 δολ. σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι η UBS, η δεύτερη εταιρεία trader στη συναλλαγματική αγορά παγκοσμίως μετά την Deutsche Bank, είχε συστήσει στους πελάτες της στις 21 Οκτωβρίου να πουλήσουν στερλίνες έναντι των ελβετικών φράγκων, της νορβηγικής κορώνας και του δολαρίου Αυστραλίας. Στο ίδιο μοτίβο και η Morgan Stanley η οποία βλέπει το βρετανικό νόμισμα στις 93 πέννες από 89,09 πέννες σήμερα, μετά και τη δέσμευση της Bank of England για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση αν χρειαστεί. Το “κλειδί” μάλιστα θεωρεί ότι θα είναι η ανακοίνωση για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου η οποία και αναμένεται σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης