Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τη Hamas για ανταλλαγή κρατουμένων

Ισραήλ: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τη Hamas για ανταλλαγή κρατουμένων
«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συμφωνία για την ανταλλαγή κρατουμένων» δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Tzachi Hanegbi
Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την απελευθέρωση τουλάχιστον μερικών από τους ομήρους του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Hamas στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε την Παρασκευή (17/11/2023) ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Tzachi Hanegbi.
«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συμφωνία για την ανταλλαγή κρατουμένων.
Δεν έχει ληφθεί απόφαση για αυτό το θέμα.
Αλλά αυτά τα θέματα συζητούνται και γι' αυτό πιστεύουμε ότι εάν επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία, πολλές οικογένειες θα μπορέσουν να επανενωθούν με τους συγγενείς τους», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με τον Hanegbi, το Ισραήλ δεν πρόκειται ποτέ να αισθανθεί συμπόνια για τη Hamas και θα επιμείνει στη θέση του ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς την απελευθέρωση των
περισσότερων από τους ομήρους.
Το ABC TV μετέδωσε στις 15 Νοεμβρίου, επικαλούμενο ανώτερο Ισραηλινό αξιωματούχο, ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων θα μπορούσε να ανακοινωθεί τις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες.
Σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Hmas συμφώνησε στους γενικούς όρους μιας συμφωνίας με το Ισραήλ, βάσει της οποίας θα απελευθέρωνε περίπου 50 ομήρους με αντάλλαγμα μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Ωστόσο, το ABC επικαλέστηκε έναν Ισραηλινό αξιωματούχο που είπε ότι το κύριο εμπόδιο είναι πόσους ομήρους είναι έτοιμη να απελευθερώσει η Hamas.
Το Ισραήλ επιμένει στην απελευθέρωση όλων των παιδιών, των μητέρων και των οικογενειών τους, συνολικά περίπου 80 ομήρων, ενώ η Hamas λέει ότι θα απελευθερώσει μόνο γυναίκες και μικρά παιδιά, ή περίπου 50 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης