Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά: Πρώην Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου μπήκαν στη μάχη κατά των... ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μαζί με τη Ρωσία

Για πρώτη φορά: Πρώην Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου μπήκαν στη μάχη κατά των... ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μαζί με τη Ρωσία
Την αποκάλυψη έκανε ο μαχητής Viktor Kirichansky, μέλος του επιχειρησιακού τακτικού σχηματισμού μάχης (OCTF) "Cascade"
Η πρώτη ομάδα του ρωσικού τάγματος που σχηματίστηκε από πρώην αιχμαλώτους πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) με το όνομα Bogdan Khmelnitsky, μετακινήθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για να συμμετάσχει σε εχθροπραξίες κατά των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Την αποκάλυψη έκανε ο μαχητής Viktor Kirichansky, μέλος του επιχειρησιακού τακτικού σχηματισμού μάχης (OCTF) "Cascade".
Ο Kirichansky σημείωσε ότι η ομάδα ήταν ετοιμοπόλεμη και όλα τα μέλη της αποφάσισαν συνειδητά να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών στρατευμάτων.
Παραδέχτηκε ότι ενώ υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας (NGU), δεν έλαβε την κατάλληλη μαχητική εκπαίδευση.
"Σε εννέα μήνες υπηρεσίας είχαμε μόνο τρία πεδία προπόνησης", - μοιράστηκε ο Kirichansky.
Τώρα, είπε, το τάγμα έχει βελτιώσει σημαντικά την εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής και της εκπαίδευσης ενάντια στο άγχος. Ο Kirichansky σημειώνει ότι οι πολυβολητές εμφανίστηκαν στην ομάδα και οι μαχητές είχαν καλή απόδοση κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.
Ο Viktor Kirichansky εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το τάγμα που φέρει το όνομα του Μπόχνταν Χμελνίτσκι είναι έτοιμο να εκτελέσει μάχιμες αποστολές και θα συμβάλει στην «κάθαρση του Ντονμπάς».
Το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό θα ενταχθεί επίσης σύντομα στην ομάδα που πολεμά στην πρώτη γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης