Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: O τρόμος των Ουκρανών στην πρώτη γραμμή, το ρωσικό ελικόπτερο Ka-52

Business Insider: O τρόμος των Ουκρανών στην πρώτη γραμμή, το ρωσικό ελικόπτερο Ka-52
Σημαντική η συμβολή των ρωσικών ελικοπτέρων Ka-52 Alligator στο πολεμικό μέτωπο
Σχετικά Άρθρα
Το ρωσικό μαχητικό ελικόπτερο Ka-52 Alligator αποδείχθηκε η πλέον σοβαρή απειλή για τα ουκρανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή υποστηρίζει το Business Insider.
«Τα ρωσικά ελικόπτερα Ka-52 αποτέλεσαν πραγματικό «πονοκέφαλο» για τα ουκρανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης στη νότια Ουκρανία.
Τον Ιούνιο, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου υποστήριξε ότι η Μόσχα ενίσχυσε τη δύναμη των επιθετικών ελικοπτέρων ενώ τον επόμενο μήνα είπε ότι τα ελικόπτερα αυτά έγιναν ένα από τα όπλα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση του μετώπου» τονίζει το δημοσίευμα.
Μάλιστα αναφέρεται πως Δυτικοί αξιωματικοί και ειδικοί υπέθεσαν ότι τα συστήματα αεράμυνας ATACMS που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο θα ανάγκαζαν τη ρωσική διοίκηση να αποσύρει επιχειρησιακές βάσεις και ευάλωτες στρατιωτικές εγκαταστάσεις από την πρώτη γραμμή. Ωστόσο, σημειώνεται ότι, παρά τις νέες στρατιωτικές προμήθειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, το Ka-52 εξακολουθεί να αποτελεί απειλή.
Το Ka-52 Alligator είναι το μοναδικό μαχητικό ελικόπτερο στον κόσμο με σύστημα εκτίναξης ενώ διαθέτει θωρακισμένη καμπίνα.
Αυτοί οι δύο παράγοντες, σε συνδυασμό με ένα πλήρες σύστημα ελέγχου μεταξύ των δύο μελών του πληρώματος, καθιστούν το Alligator το πιο ασφαλές ελικόπτερο στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης