Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολές από Arestovich: Οι Ουκρανοί θα μετρήσουν 300.000 νεκρούς λόγω της άρνησης του Zelensky να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία

Βολές από Arestovich: Οι Ουκρανοί θα μετρήσουν 300.000 νεκρούς λόγω της άρνησης του Zelensky να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία
Η άρνηση όμως του Ουκρανού προέδρου θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια 300.000 Ουκρανών όπως ανέφερε ο πρώην στεν΄ςο συνεργάτης Zelensky
Ο πρώην σύμβουλος του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Alexey Arestovich, που περιλαμβάνεται στη λίστα τρομοκρατών και εξτρεμιστών της Ρωσίας και καταζητείται, συνεχίζει να επικρίνει την ουκρανική κυβέρνηση και τους δυτικούς εταίρους για την αποτυχία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη άνοιξη.
Ο Arestovich, ο οποίος συμμετείχε στην ουκρανική αντιπροσωπεία, είπε ότι οι συνομιλίες ήταν πραγματικές και θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση θα πρέπει τώρα να εξηγήσει τους λόγους για τη διακοπή αυτών των διαπραγματεύσεων.
Σε μια συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Yulia Latynina, ο Arestovich ισχυρίστηκε ότι ήταν βέβαιος ότι σύντομα θα υπογραφεί μια ειρηνευτική συμφωνία.
Η άρνηση όμως του Ουκρανού προέδρου θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια 300.000 Ουκρανών όπως ανέφερε σχετικά ο ίδιος.
Αυτή η δήλωση ήρθε με φόντο τις πληροφορίες του Ρώσου υπουργού Άμυνας Shoigu ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 125 χιλιάδες ανθρώπους τους τελευταίους έξι μήνες.
Ο Arestovich επέκρινε επίσης τις εκκλήσεις της ουκρανικής ηγεσίας να αγωνιστεί μέχρι την αποκατάσταση των συνόρων του 1991, θεωρώντας αυτό μη ρεαλιστικό στην παρούσα κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης