Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί έσπασε η εκεχειρία: H τύχη 15 γυναικών και δύο παιδιών έφερε τη ρήξη μεταξύ Ισραήλ και Hamas

Γιατί έσπασε η εκεχειρία:  H τύχη 15 γυναικών και δύο παιδιών έφερε τη ρήξη μεταξύ Ισραήλ και Hamas
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι 15 γυναίκες και δύο παιδιά πρέπει να απελευθερωθούν, ενώ η Hamas ισχυρίζεται ότι αυτή τη στιγμή δεν κρατά καμία γυναίκα
Στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ βρίσκεται στη δραματική διαφορά στα στοιχεία που παρουσιάζονται σχετικά με τον αριθμό των γυναικών που κρατούνται αιχμάλωτες.
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι 15 γυναίκες και δύο παιδιά πρέπει να απελευθερωθούν, ενώ η Hamas ισχυρίζεται ότι αυτή τη στιγμή δεν κρατά καμία γυναίκα.
Μια ξένη πηγή δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η ακριβής κατάσταση σχετικά με τον αριθμό των γυναικών που σκοτώθηκαν και κρατούνται από την οργάνωση είναι ασαφής.
Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η ισραηλινή Μossad αποκάλυψε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 ότι μια λίστα που εγκρίθηκε από τη Hamas περιελάμβανε γυναίκες και παιδιά που η οργάνωση τώρα ισχυρίζεται ότι δεν έχει εντοπίσει.
Αυτό φαίνεται να δείχνει ότι οι γυναίκες που υποτίθεται ότι απελευθερώθηκαν την περασμένη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 ήταν ζωντανές στα χέρια της Hamas τις τελευταίες εβδομάδες.
Ταυτόχρονα, παρά την απαισιοδοξία που εκφράστηκε σήμερα από ισραηλινές και ξένες πηγές σχετικά με την ικανότητα ολοκλήρωσης της απελευθέρωσης των γυναικών από την αιχμαλωσία της Hamas, μια πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις ισχυρίστηκε ότι «η πόρτα είναι ακόμα ανοιχτή» για έναν ακόμη γύρο, υπό την προϋπόθεση ότι η Hamas συμφωνήσει να απελευθερώσει τις γυναίκες που έχει στην κατοχή της και παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για την τύχη των άλλων ομήρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης