Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει 5.000 μαχητές της Hamas

Washington Post: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει 5.000 μαχητές της Hamas
Η Hamas μετρά περίπου 30.000 μαχητές, δεν έχει τελειώσει ακόμα η επιχείρηση στο Βορρά λέει ο IDF
Ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει τουλάχιστον 5.000 μαχητές της Hamas από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου αναφέρει σε δημοσίευμα της η Washington Post, επικαλούμενη πηγές από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά την εξουδετέρωση 5.000 μαχητών της Hamas, εκτιμάται ότι η πλειοψηφία των μαχητών τους, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται σε 30.000, είναι ανέγγιχτη.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, ο υπολογισμός του ακριβούς αριθμού των νεκρών μαχητών της Hamas περιπλέκεται από το γεγονός ότι πολλοί από τους νεκρούς σκοτώθηκαν στις υπόγειες σήραγγες της Γάζας.
Κατά την Washington Post, οι εκτιμήσεις του IDF βασίζονται σε εκτιμήσεις από τα πλήγματα της ισραηλινής αεροπορίας, αν και όπως επισημαίνεται, οι Ισραηλινοί φαίνεται να διογκώνουν τον αριθμό των απωλειών της Hamas.
Πάντως, επισημαίνεται πως η Hamas μπορεί να αναπληρώνει τις απώλειες της χάρη στη συνεχιζόμενη ροή νεοσύλλεκτων στις τάξεις της, ενώ υπογραμμίζεται πως η επιχείρηση του IDF στη βόρεια Γάζα δεν έχει τελειώσει, καθώς πρέπει να καταλάβει πολλά ακόμα προπύργια της Hamas.
«Θα είναι μια μακρά πορεία και χρειαζόμαστε χρόνο» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Richard Hecht.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης