Τελευταία Νέα
Διεθνή

Azarov (πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Μπλόκο ΗΠΑ σε Zelensky για… απόλυση Zaluzhny

Azarov (πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Μπλόκο ΗΠΑ σε Zelensky για… απόλυση Zaluzhny
O Zelensky διατηρεί στη θέση του τον Zaluzhny για να του χρεώσει όλες τις στρατιωτικές αποτυχίες
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky θα είχε απομακρύνει τον Valery Zaluzhny από την θέση του επικεφαλής του ουκρανικού στρατού και θα του χρέωνε όλες τις στρατιωτικές αποτυχίες στο μέτωπο, αλλά οι ΗΠΑ δεν του το επιτρέπουν, υποστήριξε ο Mykola Azarov, πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας.
«Μιλώντας για τη σύγκρουση Zelensky – Zalyzhny, δεν πιστεύω ότι είναι ένα πολιτικό παιχνίδι…
Είναι προφανές για εμένα, ότι ο Zelensky αν μπορούσε, θα είχε ήδη απομακρύνει τον Zaluzhny και θα τον είχε κατηγορήσει για όλες τις αποτυχίες.
Αλλά δεν μπορεί να τον απομακρύνει.
Ένας από τους λόγους για αυτό είναι ότι δεν του το επιτρέπουν οι Αμερικάνοι.
Ένας δεύτερος είναι ότι απομακρύνοντας τον Zaluzhny, αυτό θα έχει ως συνέπεια να αυξηθεί η εκτίμηση στο πρόσωπο του και η δημοφιλία του, και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση» υπογράμμισε ο Azarov, επισημαίνοντας πως παράλληλα ο Zelensky θέλει να διατηρήσει τον Zaluzhny στην ηγεσία του στρατού προκειμένου να του χρεώσει όλες τις στρατιωτικές αποτυχίες.
«Δεδομένου ότι οι προοπτικές στο μέτωπο κάθε άλλο παρά λαμπρές είναι, μάλλον είναι τραγικές, ο Zelensky προτιμά να τον διατηρήσει στη θέση του και να τον κατηγορήσει για όλες τις αποτυχίες» λέει ο Azarov, ο οποίος εκτιμά ότι ο Zaluzhny έχει πολιτικές φιλοδοξίες και «πολύ καλές προοπτικές».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης