Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρώσος Πρέσβης): Προπαγάνδα οι αναφορές των ΗΠΑ ότι έρχεται σύγκρουση μεταξύ αμερικανών και ρωσικών στρατευμάτων

Antonov (Ρώσος Πρέσβης): Προπαγάνδα οι αναφορές των ΗΠΑ ότι έρχεται σύγκρουση μεταξύ αμερικανών και ρωσικών στρατευμάτων
Τέτοιες «ιστορίες τρόμου» κατασκευάζονται για να δικαιολογήσουν στους φορολογούμενους και τις νηφάλιες πολιτικές δυνάμεις τα υπέρογκα έξοδα για την «συγκράτηση» της Ρωσίας λέει ο Antonov
Οι ΗΠΑ έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, μιλώντας για την πιθανότητα μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του ρωσικού και του αμερικανικού στρατού, μια τέτοια ρητορική είναι απαράδεκτη για μια πυρηνική δύναμη, δήλωσε ο ρώσος πρέσβης στην αμερικανική πρωτεύουσα Anatoly Antonov.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ μετά τη νίκη της στην Ουκρανία.
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby χαρακτήρισε πολύ πιθανό ο αμερικανικός στρατός να συμμετάσχει στην αντιπαράθεση με τα ρωσικά στρατεύματα εάν κερδίσουν στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια.
«Τέτοιες «ιστορίες τρόμου» κατασκευάζονται για να δικαιολογήσουν στους φορολογούμενους και τις νηφάλιες πολιτικές δυνάμεις τα υπέρογκα έξοδα για την «συγκράτηση» της Ρωσικής Ομοσπονδίας» τόνισε ο Anatoly Antonov.
Σε μια προσπάθεια να «ρίξουν λάδι» στη φωτιά του ουκρανικού πολέμου «δι' αντιπροσώπου», οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχασαν εντελώς την επαφή με την πραγματικότητα, μιλώντας εύκολα για την πιθανότητα μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των χωρών μας».
«Αυτό το είδος προκλητικής ρητορικής είναι απαράδεκτο για μια υπεύθυνη πυρηνική δύναμη», τόνισε ο διπλωμάτης.
Ο πρεσβευτής αποκάλεσε την Ουάσιγκτον και το «ακόρεστο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα» της τους άμεσους ωφελούμενους της αιματοχυσίας στην Ουκρανία.
Η επιβεβαίωση αυτού είναι ένα άλλο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ για τους «τρελούς νεοναζί στο Κίεβο».
Ο Anatoly Antonov κάλεσε τις αμερικανικές αρχές «να συνέλθουν και να σταματήσουν να προκαλούν όλεθρο σε όλο τον κόσμο» σε μια προσπάθεια να σώσουν την ηγεμονία των ΗΠΑ από την παρακμή.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.
Ταυτόχρονα, παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά σε ισότιμη βάση, και η Δύση πρέπει να εγκαταλείψει την πορεία στρατιωτικοποίησης της Ανατολικής Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης