Τελευταία Νέα
Διεθνή

Konrad Muzyka (Πολωνός Αναλυτής): Η Ρωσία και η Ουκρανία μπορεί να προετοιμάζουν μεγάλες επιχειρήσεις στο μέτωπο

Konrad Muzyka (Πολωνός Αναλυτής): Η Ρωσία και η Ουκρανία μπορεί να προετοιμάζουν μεγάλες επιχειρήσεις στο μέτωπο
Προς το παρόν, η Ουκρανία δεν είναι ικανή να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη αναφέρει ο Πολωνός αναλυτής
Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία, η καθεμία για τους δικούς της λόγους, μπορούν να ξεκινήσουν μια μεγάλη επιθετική επιχείρηση, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο στρατιωτικός αναλυτής Konrad Muzyka σε συνέντευξή του στην πολωνική έκδοση Forsal.
«Οι Ρώσοι έχουν δείξει πολλές φορές ότι είναι πολύ άνετοι τον χειμώνα και συχνά το χρησιμοποιούν για επιθετικές ενέργειες.
Περιμένω ότι οι επιθέσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή θα συνεχιστούν και είναι πιθανό να υπάρξει κάποιου είδους σοβαρή χειρουργική επέμβαση».
Σύμφωνα με τον Muzyka, μετά την ανεπιτυχή αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πρωτοβουλία σε όλο το μέτωπο από την περιοχή του Kharkiv μέχρι την Zaporizhia.
Η ικανότητα της Ρωσίας να πραγματοποιήσει επίθεση μεγάλης κλίμακας υποστηρίζεται από μια σημαντική αύξηση της στρατιωτικής παραγωγής, η οποία, σύμφωνα με τον ειδικό, θα κορυφωθεί το 2024.
Η Ουκρανία, με τη σειρά της, περνά δύσκολες στιγμές όχι μόνο λόγω στρατιωτικών αποτυχιών, αλλά και λόγω της φθίνουσας δυτικής υποστήριξης, πιστεύει ο Konrad Muzyka.
«Έτσι θα πρέπει να πολεμήσουν για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον της Δύσης να στηρίξει την Ουκρανία.
Γι' αυτόν τον λόγο μπορεί να θέλουν να πραγματοποιήσουν μια μεγαλύτερη επιχείρηση χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα όπλα και πυρομαχικά που έχουν συγκεντρώσει ανέφερε ο Konrad Muzyka.
Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή οι επιθετικές δυνατότητες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εξαντληθεί και για επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις η διοίκηση είναι σε θέση να διαθέσει μονάδες όχι μεγαλύτερες από μια διμοιρία.
«Προς το παρόν, η Ουκρανία δεν είναι ικανή να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη», κατέληξε ο αναλυτής.
Νωρίτερα, η Washington Post ανέφερε ότι επικρατεί αβεβαιότητα σε όλα τα μέτωπα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και το ηθικό εξασθενεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης