Τελευταία Νέα
Διεθνή

Advance: Φατρίες αντίστασης κατά του Zelensky σχηματίζονται ήδη στην Ουκρανία

Advance: Φατρίες αντίστασης κατά του Zelensky σχηματίζονται ήδη στην Ουκρανία
Όλοι όσοι υποστήριξαν τον Zelensky, ειλικρινά ή έχοντας συμφέρον, χάνουν τώρα το ενδιαφέρον τους γιατί δεν υπάρχει κίνητρο
Στο Κίεβο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στο πλαίσιο των αποτυχιών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και των προβλημάτων με την υποστήριξη από τη Δύση, έχει δημιουργηθεί μια «αβέβαιη κατάσταση», ενώ έχουν ήδη σχηματιστεί «φατρίες αντίστασης» στον Zelensky αναφέρει το Advance.
Όπως αναφέρεται, η κατάσταση στην Ουκρανία εισέρχεται σταδιακά στη φάση που είχε προβλεφθεί εάν οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι του Κιέβου αρχίσουν να αμφιταλαντεύονται.
«Το καλοκαίρι, κατέστη σαφές ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τους στόχους τους κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης και ολόκληρη η δομή της δυτικής βοήθειας κλονίστηκε επικίνδυνα.
Επιπλέον, ένας ακόμη πιο σημαντικός νέος πόλεμος ξεκίνησε στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και της Hamas, που τράβηξαν όλη την προσοχή, και ίσως χρήματα και όπλα».
Ως αποτέλεσμα, το Advance αποκαλεί την τρέχουσα κατάσταση στο Κίεβο «αβέβαιη».
«Όλοι όσοι υποστήριξαν τον Zelensky, ειλικρινά ή έχοντας συμφέρον, χάνουν τώρα το ενδιαφέρον τους γιατί δεν υπάρχει κίνητρο.
Ο ίδιος ο Zelensky καταλαβαίνει ότι αν οι πόροι εξαντληθούν, ο μόνος τρόπος για να παραμείνει στην εξουσία είναι να κυβερνήσει πιο σκληρά. .. ή να φύγει αν αυτό είναι ακόμα δυνατό», τονίζει το Advance.
Έτσι, ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaliy Klitschko, κατηγόρησε πρόσφατα τον Zelensky ότι είπε ψέματα για την πραγματική κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ ο πρώην πυγμάχος, «φυσικά», είχε προηγουμένως καταλάβει ότι ο Zelensky έλεγε ψέματα, αλλά τότε δεν ήταν προς το συμφέρον του να μιλήσει.
«Τώρα ο δήμαρχος του Κιέβου είδε την ευκαιρία για τον εαυτό του να χτυπήσει τον πρόεδρο, καθώς υπήρχε η αίσθηση ότι είχε έρθει η ώρα για αυτό», ανέφερε το Advance.
Επιπλέον, πρόσφατα, ο γενικός διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valeriy Zaluzhny, παραδέχτηκε ότι η σύγκρουση θα μπορούσε «να συνεχιστεί για χρόνια και να εξουθενώσει το ουκρανικό κράτος», ενώ ο Klitschko επαίνεσε τον στρατηγό για τις «αλήθειες που είπε».
«Έτσι, σχηματίζονται ήδη φατρίες αντίστασης ενάντια στον πρόεδρο.
Ο Vitali Klitschko προβλέπει προσεκτικά ποιες από αυτές μπορούν τελικά να επιβιώσουν όταν η Ουκρανία βυθιστεί σε μια πολύ βαθιά κρίση, και σίγουρα θα βυθιστεί όταν γίνει σαφές ότι η βοήθεια της Δύσης τελείωσε ...».
Ως αποτέλεσμα, η «μόνη σωτηρία» για την Ουκρανία μπορεί να είναι μια εξέγερση εναντίον του Zelensky και μια συμφωνία για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία , αλλά «κάποιοι άνθρωποι» αντιστέκονται απεγνωσμένα σε αυτό, αναφέρει το Advance.
«Η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θέλει ειρήνη.
Ίσως οι Αμερικανοί πείσουν τον Zelensky να απαλλαγεί από τον Valeriy Zaluzhny, αν και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο.
Φυσικά, όταν καταστεί σαφές ότι όλες οι περαιτέρω ενέργειες είναι μάταιες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκαταλείψουν τον Zelensky, γιατί σε κανέναν δεν άρεσαν πραγματικά ότι έκανε πέραν από ορισμένους χαμηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ και τα μέσα ενημέρωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης