Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Στις 5 νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες της Ουκρανίας, ο εξοπλισμός δεν είναι δυτικός αλλά παλαιός σοβιετικός

Forbes: Στις 5 νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες της Ουκρανίας, ο εξοπλισμός δεν είναι δυτικός αλλά παλαιός σοβιετικός
Η έλλειψη οχημάτων μάχης πεζικού μετατρέπει τις μηχανοκίνητες ταξιαρχίες σε συνηθισμένο ελαφρύ πεζικό υποστηρίζει το Forbes
Στις 5 νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο στρατιωτικός εξοπλισμός ουσιαστικά προέρχεται από ξεπερασμένα σοβιετικά οχήματα, αναφέρει το Forbes.
Επί του παρόντος, πέντε νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονται σε διαδικασία σχηματισμού: 150η, 151η, 152η, 153η και 154η
«Καμία από τις φωτογραφίες των νέων μηχανοκίνητων ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν απεικονίζει, ωστόσο, τον εξοπλισμό της ταξιαρχίας.
Ένα παλιό BMP-1 εμφανίζεται σε μερικές φωτογραφίες, αλλά πιθανότατα ανήκει στη μονάδα εκπαίδευσης.
Το Forbes σημείωσε ότι η έλλειψη οχημάτων μάχης πεζικού μετατρέπει τις μηχανοκίνητες ταξιαρχίες σε συνηθισμένο ελαφρύ πεζικό.
Το Forbes ανέφερε ότι οι νέες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν θα λάβουν δυτικά οχήματα μάχης, καθώς ο ουκρανικός στρατός φοβάται την ταχεία απώλεια νέου εξοπλισμού στη μάχη.
Σύμφωνα με το Forbes, οι ταξιαρχίες πιθανότατα θα λάβουν απαρχαιωμένα σοβιετικά οχήματα μάχης πεζικού BMP-1, τα οποία έχουν εξαιρετικά κακή προστασία.
Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να δοθούν στις νέες ταξιαρχίες τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού MT-LB ή ακόμα και φορτηγά ως αντικατάσταση τυπικών οχημάτων μάχης πεζικού.
«Στην πραγματικότητα, αυτές οι νέες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορούν να πάνε στη μάχη με ελαφρά θωρακισμένα οχήματα - με προφανή αντίκτυπο στις μαχητικές ικανότητες τους…
Νωρίτερα, η Washington Post ανέφερε ότι επικρατεί αβεβαιότητα σε όλα τα μέτωπα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και το ηθικό εξασθενεί αφού πάνω από 125.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης