Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Το κράτος χάνει δισεκατομμύρια από την απαγόρευση της μαριχουάνας!

Soros: Το κράτος χάνει δισεκατομμύρια από την απαγόρευση της μαριχουάνας!
Με νέες ιδέες αύξησης των φορολογικών εσόδων επανέρχεται στη δημοσιότητα ο διάσημος πολυεκατομμυριούχος George Soros, καθώς σε άρθρο του στη Wall Street Journal, τάσσεται υπερ της νομιμοποίησης της χρήσης της μαριχουάνας στις ΗΠΑ, ώστε να ενισχυθούν αφενός τα έσοδα του κράτους από τη φορολόγηση της εμπορίας της και αφετέρου να μειωθούν οι δαπάνες στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας από την φυλάκιση των εμπόρων της.
Η απαγόρευση της χρήσης της μαριχουάνας περισσότερο κακό μας κάνει παρά καλό, έγραψε χαρακτηριστικά, αναλύοντας ότι από τις περίπου 750.000 συλλήψεις για ναρκωτικά το χρόνο στις ΗΠΑ, το 40% αναφέρεται σε μικροποσότητες μαριχουάνας. Η πορεία αυτή αυξάνει κατακόρυφα το κόστος στο σύστημα των φυλακών, ενώ και το κράτος χάνει μεγάλο μέρος εσόδων. Η αστυνομία, μπορεί μάλιστα να εστιάζεται σε πολύ πιο σοβαρά εγκλήματα από αυτά.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Soros ουσιαστικά “φωτογραφίζει” τους Μεξικανούς εμπόρους μαριχουάνας, οι οποίοι καρπώνονται τεράστια ποσά λόγω της ποινικοποίησης της χρήσης της, ενώ στην ουσία, η απαγόρευση της (μεταξύ 1915-1933) είχε προκληθεί από την αντίθεση των ΗΠΑ προς τους λατινομερικανούς εμπόρους.
Ο Soros απάντησε έμμεσα και στις κατηγορίες ενώσεων γονέων, που ανησυχούν για τη διείσδυση τέτοιου είδους ψυχοτρόπες ουσίες, επισημαίνοντας ότι το καλύτερο είναι η σωστή εκπαίδευση ώστε να προστατευθούν οι νέοι. Εάν κάτι είναι παράνομο δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να το βρούν οι νέοι.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης