Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να πληρώνουν για την Ουκρανία - Το 48% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δαπανούν "πάρα πολλά"

Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να πληρώνουν για την Ουκρανία - Το 48% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δαπανούν
Η αντίθεση ήταν ιδιαίτερα έντονη μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, με το 65% να λέει ότι οι ΗΠΑ δαπανούν υπερβολικά πολλά στην Ουκρανία
Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί ψηφοφόροι πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ δαπανούν υπερβολικά πολλά για τη βοήθεια προς την Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Οι Financial Times αναφέρουν ότι τελευταία δημοσκόπηση των FT - Michigan Ross διαπίστωσε ότι το 48% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δαπανούν "πάρα πολλά" σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια για την ενίσχυση της πολεμικής προσπάθειας του Κιέβου κατά της Ρωσίας, σε σύγκριση με το 27% που δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δαπανά το "σωστό ποσό" και το 11% που δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν δαπανούν αρκετά.

«Όχι» από το 65% των Ρεπουμπλικάνων

Η αντίθεση ήταν ιδιαίτερα έντονη μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, με το 65% να λέει ότι οι ΗΠΑ δαπανούν υπερβολικά πολλά στην Ουκρανία, σε σύγκριση με περίπου το ήμισυ - 52% - των ανεξάρτητων και μόλις το ένα τρίτο - 32% - των Δημοκρατικών.
Τα ευρήματα έρχονται καθώς ο Biden αγωνίζεται να πείσει το διχασμένο Κογκρέσο να εγκρίνει ένα σαρωτικό πακέτο δαπανών για την ασφάλεια ύψους 111 δισ. δολαρίων που θα περιλαμβάνει περίπου 60 δισ. δολάρια για το Κίεβο, καθώς και χρηματοδότηση για το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης