Τελευταία Νέα
Διεθνή

Quaden (ΕΚΤ): "Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν έχει πέσει στο τραπέζι"

tags :
Quaden (ΕΚΤ):
Δεν εξετάζεται κανένα ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας, δήλωσε το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Guy Quaden, επισημαίνοντας οι πιέσεις των αγορών σχετικά με τα επίπεδα χρέους έχουν αποκλιμακωθεί ελαφρώς, αλλά η ζώνη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι το “κλειδί” για να φύγει η πίεση των αγορών από την Ευρώπη. Οι αναταραχές της άνοιξης έδωσαν στις κυβερνήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να προχωρήσουν την προσαρμογή όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πρόσθεσε ο Quaden ο οποίος επιτελεί διοκητής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.
Αναφορικά με την Ιρλανδία, ο Quaden επισήμανε ότι είναι ακόμη νωρίς να εξάγουμε συμπεράσματα σχετικά με την πορεία της προσαρμογής της. Γι' αυτό το λόγο δεν μπορεί η ΕΚΤ να προεξοφλήσει εάν θα υπάρξει κάποιου είδους haircut στην παροχή εγγυήσεων μέσω ιρλανδικών ομολόγων.
Ο Quaden έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου που προωθείται από τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Επιτροπή της Βασιλείας, αν και συντάχθηκε με τις προτάσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Z. K. Trichet, ο οποίος είχε εκφράσει την απογοήτευση του σε ορισμένες πτυχές των προτάσεων. Δήλωσε μάλιστα, ότι όλα τα μέλη του ΔΣ της τράπεζας υποστηρίζουν τις ημι-αυτόματες κυρώσεις στους δημοσιονομικά απείθαρχους της ζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης