Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Ο πρώην αρχηγός στρατού των ΗΠΑ Mark Milley γέλασε όταν άκουσε τις απαιτήσεις του Zaluzhny

Washington Post: Ο πρώην αρχηγός στρατού των ΗΠΑ Mark Milley γέλασε όταν άκουσε τις απαιτήσεις του Zaluzhny
Τη μεταφορά των αμερικανικών F-16 στην Ουκρανία ζήτησε ο επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny
Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, γέλασε ανταποκρινόμενος στην απαίτηση του Γενικού Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny να μεταφέρει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, αναφέρει η Washington Post.
Σύμφωνα με την Washington Post, το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνομιλίας μεταξύ του Mark Milley και του Valery Zaluzhny μετά τη διαρροή απόρρητων υλικών του Πενταγώνου τον Απρίλιο του 2023.
Ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με την Washington Post, διαβεβαίωσε στη συνέχεια τον συνομιλητή του ότι η διαρροή θα ήταν χρήσιμη για την Ουκρανία.
«Πώς είναι δυνατόν;» ρώτησε ο Milley.
«Δεν λέει ότι έχουμε F-16 εκεί, οπότε στείλτε μας μερικά από αυτά το συντομότερο δυνατό», είπε ο Zaluzhny και ο Milley γέλασε».
Σύμφωνα με την Washington Post, το Κίεβο προσπάθησε ανεπιτυχώς για αρκετούς μήνες να πείσει την Ουάσιγκτον να επιτρέψει στις ευρωπαϊκές χώρες να μεταφέρουν αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα στην Ουκρανία, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν διαρροές πληροφοριών για να δικαιολογήσουν τη «δύσκολη κατάσταση» για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο μέτωπο.
Στις αρχές Απριλίου, οι New York Times ανέφεραν ότι το Πεντάγωνο ερευνούσε τη διαρροή απόρρητου υλικού που περιγράφει την κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων και τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να τα ενισχύσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης