Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bryen (ΗΠΑ): Το Πεντάγωνο έστειλε στο Κίεβο τον στρατηγό Aguto για να «παγώσει» τον πόλεμο

Bryen (ΗΠΑ): Το Πεντάγωνο έστειλε στο Κίεβο τον στρατηγό Aguto για να «παγώσει» τον πόλεμο
Ο Aguto θα υπηρετήσει ως σκιώδης διοικητής του ουκρανικού στρατού λέει ο πρώην βοηθός υφ. Άμυνας των ΗΠΑ, Stephen Bryen
Το αμερικανικό Πεντάγωνο έστειλε στο Κίεβο τον αντιστράτηγο Antonio Aguto προκειμένου να πείσει τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky να «παγώσει» τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία.
Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο του στους Asia Times ο Stephen Bryen, πρώην βοηθός υφυπουργών Άμυνας των ΗΠΑ επί των κυβερνήσεων Reagan.
«Έχουμε μπροστά μας μεγάλη αναταραχή
Το Πεντάγωνο έστειλε τον υποστράτηγο Antonio Aguto στην Ουκρανία.
Θα υπηρετήσει ως σκιώδης διοικητής του ουκρανικού στρατού, ουσιαστικά αντικαθιστώντας τον σημερινό διοικητή.
Ο Aguto θα είναι πάνω από τον διοικητή του χερσαίου στρατού, Alexander Syrsky» επισημαίνει στο κείμενο του ο Bryen.
Σύμφωνα με τον έμπειρο Αμερικάνο αναλυτή, ο αμερικανικός στρατός έχει λάβει οδηγίες έτσι ώστε να αναγκάσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να ακολουθήσουν μια διαφορετική στρατιωτική στρατηγική και να περάσουν σε άμυνα καθώς και να πείσει τον επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης να «παγώσει» τη σύγκρουση τουλάχιστον έως την άνοιξη του 2024.
Ωστόσο, ο Bryen επισημαίνει πως αυτές οι οδηγίες του αμερικανικού Πενταγώνου έχουν ήδη ακυρωθεί στην πράξη από τις ενέργειες του ρωσικού στρατού, ο οποίος εξακολουθεί να επιτίθεται στις θέσεις των Ουκρανών.

Νέα στρατηγική

Σημειώνεται πως δημοσίευμα των New York Times ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν τον αντιστράτηγο Antonio Aguto στην Ουκρανία για να αναπτύξει μια νέα στρατιωτική στρατηγική.
Από την πλευρά του ο Ρώσος βουλευτής Mikhail Sheremet δήλωσε ότι καμία δυτική στρατηγική δεν θα μπορούσε να αλλάξει και να ανατρέψει την κατάσταση στην πρώτη γραμμή, ακόμη κι αν τα ουκρανικά στρατεύματα διοικούνταν προσωπικά από έναν Αμερικανό στρατηγό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης