Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (Καθηγητής, ΗΠΑ) - Το μεγάλο στρατηγικό λάθος που θα πληρώσει ακριβά ο Zelensky, είναι ένα: Εξυπηρετεί τις ΗΠΑ

Hammond (Καθηγητής, ΗΠΑ) - Το μεγάλο στρατηγικό λάθος που θα πληρώσει ακριβά ο Zelensky, είναι ένα: Εξυπηρετεί τις ΗΠΑ
Αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ είναι απλώς να σέρνουν τον πόλεμο... συνεχώς, επιτρέποντας στην Ουκρανία να είναι το αρνί στο βωμό της θυσίας για τα συμφέροντα της αμερικανικής πολιτικής - Όσο η Ουκρανία αντέχει να υποφέρει, τόσο εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα, δηλώνει ο καθηγητής Hammond
Την Παρασκευή 16/1, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban εμπόδισε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει ένα πακέτο βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία, παρόλο που επέτρεψε να προχωρήσει η ψηφοφορία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία στο μπλοκ.
Η επίπληξη ήρθε λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky απέτυχε να πείσει τους νομοθέτες στην Ουάσιγκτον να εγκρίνουν ένα πακέτο βοήθειας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πίεζε το Κογκρέσο να εγκρίνει.
Ο Kenneth Hammond, συγγραφέας και καθηγητής Παγκόσμιας Ιστορίας και Ιστορίας της Ανατολικής Ασίας στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού είπε στο Sputnik's Political Misfits ότι η αποτυχία εξασφάλισης βοήθειας σημαίνει ότι «ο Zelensky έχει πρόβλημα... το ίδιο πρόβλημα που είχε και στην αρχή του πολέμου»: «η Ουκρανία δεν παίζει με τον τρόπο που [ ...] oι πολιτικοί ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής μιλούσαν, όταν άρχισαν όλα αυτά πριν από δύο χρόνια».
Αντί να κερδίσουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ προσπαθούν απλώς να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσουν τη Ρωσία στην παγκόσμια σκηνή... αυτό ίσχυε, αυτό ισχύει ακόμη», υποστήριξε ο Hammond.

«Αυτό αποκαλύπτει και το βαθύτερο παιχνίδι που έπαιζαν, ειδικά οι Αμερικανοί, το οποίο είναι να αιμορραγήσουν τη Ρωσία και να την αποδυναμώσουν  ως μέρος της συνολικής εκστρατείας τους να εξαλείψουν όποιον δεν ακολουθεί πραγματικά τη ίδια γραμμή με την αμερικανική πολιτική», εξήγησε ο Hammond.
«Αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ είναι απλώς να σέρνουν τον πόλεμο... συνεχώς, επιτρέποντας στην Ουκρανία να είναι το «αρνί στο βωμό της θυσίας» για τα συμφέροντα της αμερικανικής πολιτικής».
Ο Hammond σημειώνει ότι το στρατιωτικό υλικό που έστειλαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα ήταν ποτέ αρκετό για να νικήσει τη Ρωσία.
«[Οι ΗΠΑ] δεν παρέχουν το είδος της βοήθειας που ζητούν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η περαιτέρω βοήθεια προς το καθεστώς Zelensky [θα έλυνε τα πάντα, γιατί πιστεύω ότι είναι απίθανο η Ουκρανία να ξεσηκωθεί με κάποιο τρόπο και να νικήσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις», είπε ο Hammond στους συνοικοδεσπότες Michelle Witte και Ben Zinevich.
«Θα έλεγα από πολλές απόψεις ότι είναι ένα πολύ μπερδεμένο μήνυμα, αλλά στην πραγματικότητα, είναι ένα πολύ απλό μήνυμα: θέλουμε απλώς να το τραβήξουμε όσο περισσότερο γίνεται.
Όσο η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει να υποφέρει, θα το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος των αμερικανικών και δυτικοευρωπαϊκών συμφερόντων».
«Αυτό δεν θέλει να δεχτεί ο Ουκρανός πρόεδρος, πράττοντας ένα από τα σοβαρά στρατηγικά λάθη που η ιστορία έδειξε ότι πληρώνονται ακριβά».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης