Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: 8.000 πολίτες της Γάζας αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια - To 70 % των νεκρών και των αγνοουμένων είναι γυναίκες και παιδιά

Hamas: 8.000 πολίτες της Γάζας αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια - To 70 % των νεκρών και των αγνοουμένων είναι γυναίκες και παιδιά
Ξεπερνά τις 19.000 ο αριθμός των νεκρών
Ανώτερος αξιωματούχος της Hamas δήλωσε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 ότι περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, πέρα από τον αριθμό των νεκρών που ξεπερνούν τους 19.000.
Δήλωσε ότι το 70 % των νεκρών και των αγνοουμένων είναι γυναίκες και παιδιά.
«Η (ισραηλινή) κατοχή έχει διαπράξει πολλές σφαγές στις 71 ημέρες του πολέμου στη Γάζα.
Η επιθετικότητα συνεχίζεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου έχουν καταγραφεί 300 θάνατοι από τις 7 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Osama Hamdan σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό του Λιβάνου.
«Αυτή η φασιστική αποτυχημένη κυβέρνηση [του Ισραήλ] δεν νοιάζεται για τις ζωές των δικών της στρατιωτών και απλώς τους σπρώχνει σε αυτόν τον πόλεμο όπου δεν υπάρχει νίκη.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπαίνουν στη Γάζα ζωντανοί, αλλά θα φύγουν νεκροί, ανάπηροι ή ψυχολογικά διαταραγμένοι.
«Αν ο εχθρός θέλει να φέρει πίσω τους πολίτες και τους στρατιώτες του ζωντανούς, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ αν δεν σταματήσει εντελώς την επίθεση και διαπραγματευτεί μια συμφωνία»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης