Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Να μοιραστεί την εξουσία με την αντιπολίτευση ο Zelensky, να κάνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Politico: Να μοιραστεί την εξουσία με την αντιπολίτευση ο Zelensky, να κάνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Το μόνο ερώτημα είναι εάν μπορεί να ξεπεράσει την απέχθεια του για τους ηγέτης της αντιπολίτευσης λέει το Politico
Να μοιραστεί την εξουσία με την αντιπολίτευση ενόψει των εκλογών του 2024 καλεί τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky το Politico, το οποίο επισημαίνει πως ο Zelensky θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
«Όλα άλλαξαν, όταν η αντεπίθεση της Ουκρανίας σταμάτησε το 2023.
Οι τεράστιες στρατιωτικές απώλειες εν μέσω πενιχρών επιτυχιών και ενός υποτονικού πολέμου χαρακωμάτων, υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στον πρόεδρο και στην ομάδα του» υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το Politico, το οποίο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ένταση που επικρατεί στην χώρα μεταξύ του προέδρου Zelensky και του επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny.
Σύμφωνα με το Politico, είναι η ώρα για τον Ουκρανό πρόεδρο να σκεφτεί το σενάριο δημιουργίας μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε μια ευρύτερη βάση.
«Το μόνο ερώτημα είναι εάν ο Zelensky είναι αρκετά ευέλικτος ώστε να ξεπεράσει την απέχθεια του για τους περισσότερους ηγέτες της αντιπολίτευσης και να αλλάξει το στιλ διακυβέρνησης του από μια συγκεντρωτική διαδικασία λήψης αποφάσεων σε μια πιο ευρεία και πιο συγκαταβατική» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Πρόσφατα το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης strana.ua ανέφερε πως σύμφωνα με έρευνα της κοινωνιολογικής ομάδας «Rating» ο Valery Zaluzhny προηγείται με δέκα ποσοστιαίες μονάδες του Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης