Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Το ένα τρίτο των Ουκρανών πιστεύει ότι τα γεγονότα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση

Δημοσκόπηση: Το ένα τρίτο των Ουκρανών πιστεύει ότι τα γεγονότα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση
Από την κορυφή του 49% τον Δεκέμβριο του 2022, το μερίδιο των «αισιόδοξων» έχει πλέον πέσει στο 32,2%
Λιγότεροι από τους μισούς Ουκρανούς πολίτες πιστεύουν ότι τα γεγονότα στη χώρα εξελίσσονται προς τη «σωστή κατεύθυνση», ενώ το ένα τρίτο είναι βέβαιο για το αντίθετο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κοινωνιολογικής έρευνας που διεξήχθη από το Ουκρανικό Ίδρυμα για Δημοκρατικές Πρωτοβουλίες.
Η έρευνα διεξήχθη από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023 και πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της προσωπικής έρευνας σε Vinnitsa, Volyn, Dnipropetrovsk, Zhytomyr, Transcarpathian, Ivano-Frankivsk, Κίεβο, Kirovograd, Lviv, Οδησσό και άλλες3 πόλεις.
Αναφέρεται ότι ερωτήθηκαν 2.019 άτομα άνω των 18 ετών. Αναφέρεται ότι το θεωρητικό δειγματοληπτικό σφάλμα δεν υπερβαίνει το 2,3%.
Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ιδρύματος αναφέρει ότι από τον Φεβρουάριο του 2022, «το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία εξελίσσονται προς τη σωστή κατεύθυνση έχει αυξηθεί σημαντικά (από 20% τον Δεκέμβριο του 2021 σε 51% τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2022, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδά του τον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2023 (61%).
Μετά από αυτό, υπάρχει πτωτική τάση σε αυτόν τον δείκτη (στο 45% σύμφωνα με την τελευταία έρευνα).
Το 33% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα γεγονότα εξελίσσονται προς τη λάθος κατεύθυνση».
Προκύπτει επίσης σοβαρή πτώση της εμπιστοσύνης στην ικανότητα του κράτους να ξεπεράσει «προβλήματα και δυσκολίες» στο εγγύς μέλλον.
Από την κορυφή του 49% τον Δεκέμβριο του 2022, το μερίδιο των «αισιόδοξων» έχει πλέον πέσει στο 32,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης