Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Το TOS-1A Solntsepek με θεροβαρικούς πυραύλους αφήνει μόνο σκόνη, κανείς δεν επιβιώνει

National Interest: Το TOS-1A Solntsepek με θεροβαρικούς πυραύλους αφήνει μόνο σκόνη, κανείς δεν επιβιώνει
Tο κύμα έκρηξης σκοτώνει όλους τους στρατιώτες στην ακτίνα έκρηξης
Τα χτυπήματα από τα ρωσικά συστήματα TOS Solntsepek δεν αφήνουν ουσιαστικά τίποτα όταν χτυπούν στόχους, γράφει το National Interest.
Εκτός από το γεγονός ότι το κύμα έκρηξης σκοτώνει όλους τους στρατιώτες στην ακτίνα έκρηξης, η θερμότητα από την έκρηξη του βλήματος μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε κτίρια και οχήματα, ανάφλεξη καυσίμων και λιπαντικών, καθώς και πυροδότηση πυρομαχικών.
Πολλοί στόχοι ουσιαστικά γίνονται σκόνη», γράφει το National Interest.
Αυτός ο τύπος ρωσικών όπλων χρησιμοποιείται στην Ουκρανία εναντίον εχθρικών μονάδων που χρησιμοποιούν κτίρια ως κάλυψη.
Ο Vitaly Melnichenko, ένας στρατιώτης της 56ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που είχε συλληφθεί στο παρελθόν, αποκάλεσε το ρωσικό Solntsepek το πιο τρομερό όπλο.
Το βαρύ σύστημα φλογοβόλων TOS-1A Solntsepek αναπτύχθηκε με βάση το TOS-1 Buratino το 2001.
Έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, οχήματα, κτίρια, οχυρώσεις και εχθρικό προσωπικό σε απόσταση έως και έξι χιλιομέτρων.
Το όχημα διαθέτει ένα πακέτο οδηγών για την εκτόξευση μη κατευθυνόμενων ρουκετών με τη λεγόμενη θερμοβαρική κεφαλή. Τέτοια πυρομαχικά εκτοξεύουν ένα ειδικό καύσιμο με τη μορφή αερολύματος και στη συνέχεια το σύννεφο εκρήγνυται, δημιουργώντας μια ογκομετρική έκρηξη με ένα ισχυρό ωστικό κύμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης