Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για την Wall εν μέσω προσδοκιών για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» - Απώλειες 3,99% για το ADR της ΕΤΕ

tags :
Κέρδη για την Wall εν μέσω προσδοκιών για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» - Απώλειες 3,99% για το ADR της ΕΤΕ
Με θετικά πρόσημα τερμάτισε σήμερα, Πέμπτη, η Wall εν μέσω προσδοκιών για θετική πορεία των διαπραγματεύσεων για το fiscal cliff. Παράλληλα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και τα μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 13.312 μονάδες, αυξημένος  κατά +0,45%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,55% και στις 1.444  μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +0,20% στις 3.050 μονάδες.
Πτώση -3,99%, στα 1,81 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,77 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,84 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, την αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας με το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, για την αποτρoπή του fiscal cliff, εξέφρασε εκ νέου ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, J. Boehner.
Ωστόσο, ο J. Boehner εξαπέλυσε πυρά κατά το Αμερικανού πρόεδρου, B. Obama, κατηγορώντας πως είναι υπαίτιος για την κωλυσιεργία που παρατηρείται. Παράλληλα, τάχθηκε κατά των προωθούμενων αυξήσεων των φορολογικών συντελεστών, ενώ κάλεσε την Γερουσία να εγκρίνει το προτεινόμενο «plan B» των Ρεπουμπλικάνων.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Carney, μετέφερε την πρόθεση του B. Obama για περαιτέρω διαπραγματεύσεις μεταξύ των «αντιμαχόμενων» πλευρών.
Την ίδια ώρα, με ρυθμό 3,1% αναπτύχθηκε στο γ΄ τρίμηνο το ΑΕΠ των ΗΠΑ, σύμφωνα με την τελική μέτρηση της αμερικανικής κυβέρνησης.
Στην πρώτη μέτρηση η ανάπτυξη του ΑΕΠ είχε εκτιμηθεί στο 2% ενώ στην δεύτερη στο 2,7%.
Παράλληλα, κατά 17.000 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, στις 361.000 στις ΗΠΑ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου.
Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανάμεναν αύξηση στις 360.000 αιτήσεις.
Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, υποχώρησε κατά 13.750 στις 367.750, σε χαμηλά δύο μηνών.
Επίσης, αύξηση 5,9% κατέγραψαν οι μεταπωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη αύξηση, ήτοι της τάξης του 2,3%.
Σύμφωνα με άλλα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο δείκτη leading indicators για τον μήνα Νοέμβριο κατέγραψε πτώση 0,2%, όσο ακριβώς ανέμεναν οι αναλυτές.
Ταυτόχρονα, ο δείκτης Philadelphia Fed για τον Δεκέμβριο ανήλθε στις 8,1 μονάδες.
Παράλληλα, σε δημοπρασία 5ετών ομολόγων TIPS (προστατευμένα από τον πληθωρισμό), συνολικής αξίας 14 δισ. δολαριών προέβη το αμερικανικό δημόσιο.
Η απόδοση στη δημοπρασία διαμορφώθηκε στο -1,496%, αν και οι αναλυτές την τοποθετούσαν στο -1,476%.
Ο συντελεστής κάλυψης έφτασε τις 2,70 φορές, ενώ κατά μέσο όρο στις τελευταίες δημοπρασίες 5ετών ομολόγων TIPS άγγιξε τις 2,75 φορές.
Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 49%, ενώ κατά μέσο όρο σε ανάλογες δημοπρασίες φτάνει το 41,13%.
Τέλος, κατά 82 δισ. κυβικά πόδια μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα των  Ηνωμένων Πολιτειών σε φυσικό αέριο, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία ενέργειας (Energy Information Administration-ΕΙΑ).
Σύμφωνα με του αναλυτές στο Platts  αναμενόταν μείωση κατά 75 δισ. κυβικά πόδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης