Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρεσβευτής στις ΗΠΑ): Τα ρωσικά χτυπήματα στην Ουκρανία προκάλεσαν σοκ στις ΗΠΑ

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρεσβευτής στις ΗΠΑ): Τα ρωσικά χτυπήματα στην Ουκρανία προκάλεσαν σοκ στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη Anatoly Antonov, το καθήκον των αντιπάλων της Ρωσίας
Η αντίδραση των εκπροσώπων της αμερικανικής διοίκησης στα χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων σε στρατιωτικούς στόχους του καθεστώτος του Κιέβου στις 29 Δεκεμβρίου 2023 μαρτυρεί την αποτελεσματικότητα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποίησε η Ρωσία, δήλωσε ο πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden έκανε νωρίτερα μια δήλωση ότι η Ρωσία φέρεται να απειλεί ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, γεγονός που, με τη σειρά του, αυξάνει τον κίνδυνο εμπλοκής των ΗΠΑ στην ουκρανική σύγκρουση.
«Η αμερικανική αντίδραση στα χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων μαρτυρεί την αποτελεσματικότητα μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι Αμερικανοί, η Ουάσιγκτον κατάφερε να ενώσει γύρω της 50 κράτη που διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας και ρίχνοντας σύγχρονα δυτικά όπλα στο μέτωπο κατά των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο Anatoly Antonov.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη Anatoly Antonov, το καθήκον των αντιπάλων της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει και είναι να νικήσουν τη Ρωσία τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στην οικονομική σφαίρα εισάγοντας πολυάριθμους περιορισμούς.
«Παρά όλες τις προσπάθειες, το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο.
Τον τελευταίο χρόνο, η Ρωσία «συγκεντρώθηκε», έγινε πιο μονολιθική και η αποτελεσματικότητα και η μαχητική ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αυξήθηκε κατακόρυφα.
Επιβεβαίωση αυτού είναι τα επιτυχημένα πλήγματα των Ρώσων Αεροδιαστημικές δυνάμεις σε στρατιωτικούς στόχους του καθεστώτος του Κιέβου».
Ο Anatoly Antonov τόνισε ότι οποιεσδήποτε επιθέσεις στην ασφάλεια της Ρωσίας θα λάβουν «αποφασιστική απάντηση» και ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει «το καθήκον του να υπερασπιστεί την πατρίδα».
Στις 29 Δεκεμβρίου 2023, κηρύχθηκε προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη την Ουκρανία, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valeriy Zaluzhny ανακοίνωσε επίθεση σε κρίσιμες υποδομές, βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.
Αργότερα , το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν 50 ομαδικά πλήγματα και ένα μαζικό πλήγμα με όπλα υψηλής ακρίβειας στο έδαφος της Ουκρανίας με στόχους εγκαταστάσεις στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, στρατιωτικά αεροδρόμια, οπλοστάσια , στρατιωτικές τοποθεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης