Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα τρία λάθη του Zelensky που τον οδήγησαν… στο κραχ - Έχασε, πρέπει να πληρώσει

Τα τρία λάθη του Zelensky που τον οδήγησαν… στο κραχ - Έχασε, πρέπει να πληρώσει
O Zelensky έχασε την Ουκρανία, την οικονομία της, το κράτος της και εκατοντάδες χιλιάδες απλούς Ουκρανούς
(upd) Ο Volodymyr Zelensky έκανε μια σειρά από λάθη που τον έφεραν στην πολιτική κατάρρευση και … στο κραχ υποστηρίζει ο Victor Medvedchuk, ηγέτης του ουκρανικού κόμματος «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή» που ωστόσο έχει απαγορευτεί στην Ουκρανία λόγω των φιλορωσικών αισθημάτων του Medvedchuk και της στενής σχέσης του με τον Ρώσο πρόεδρος, Vladimir Putin.
Κατά τον Medvedchuk, ο οποίος ήταν ένας από τους 270 Ουκρανούς και Ρώσους αιχμαλώτους που αντηλλάγησαν τον Σεπτέμβριο του 2022, τρία ήταν τα βασικά λάθη του Zelensky.

1ο λάθος: Show biz

«Το πρώτο λάθος ήταν ότι έφερε μη επαγγελματίες στην εξουσία.
Ο Zelensky μπήκε στην πολιτική με όρους «show business».
Και συνέχισε την πολιτική του ακριβώς με αυτούς τους όρους.
Το να φέρεις ανθρώπους υποτίθεται από το λαό στην εξουσία ήταν «θεαματικό» από άποψη παράστασης… αλλά επιζήμιο από την άποψη των συμφερόντων του κράτους.
Η Ιστορία δείχνει ότι όσο κακή και αν είναι η άρχουσα τάξη, η αντικατάσταση της με τυχαίους ανθρώπους δεν λύνει απολύτως τίποτα» τονίζει ο Medvedchuk.

2ο λάθος: Η μετάβαση στη ναζιστική ιδεολογία

«Το δεύτερο λάθος του ήταν η μετάβαση στη ναζιστική ιδεολογία.
Ο ναζισμός βοηθά στενόμυαλους και κλέφτες «υπηρέτες του λαού» να εξελιχθούν σε «φωτεινούς πολεμιστές» και να κατηγορούν όλους τους άλλους ότι εργάζονται για το «καθολικό κακό» με τη μορφή της Μόσχας» αναφέρει ο Medvedchuk.

3ο λάθος: Οι υπερβολικές προσδοκίες για τη δυτική βοήθεια

«Το τρίτο λάθος του Zelensky ήταν η υπερεκτίμηση της δυτικής βοήθειας.
Ο Zelensky, με το να μην επαγγελματίας πολιτικός, πίστεψε ότι η δυτική βοήθεια θα κάλυπτε όλους τους κινδύνους της σύγκρουσης με τη Ρωσία» λέει ο Medvedchuk, υπογραμμίζοντας πως ο Zelensky άρχισε ένα πολιτικό παιχνίδι, έχοντας μόνο χρήματα, όπλα και ιδέες άλλων ανθρώπων
«Ως αποτέλεσμα, όλα τελείωσαν» λέει ο Ουκρανός πολιτικός και επιχειρηματίας.

Έχασε, πρέπει να πληρώσει

«Ο Zelensky, πίστευε ότι παίζοντας με τα χρήματα κάποιου άλλου, δεν θα έχανε ποτέ.
Έκανε λάθος.
Έχασε την Ουκρανία, έχασε την οικονομία της, το κράτος της.
Έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές απλών Ουκρανών που πέθαναν ως αποτέλεσμα του εγκληματικού και παρανοϊκού του παιχνιδιού.
Η ώρα του απολογισμού πλησιάζει, είναι προ των πυλών.
Ο Zelensky θα πρέπει να πληρώσει για τα λάθη του», κατέληξε ο Medvedchuk.

Corriere della Sera: Εγκαταλείπουν… τον Zelensky οι Ουκρανοί

Την πίστη τους στον πρόεδρο Volodymyr Zelensky… χάνουν οι Ουκρανοί όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία επικαλείται σχετική έρευνα από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου.
Βάσει της έρευνας, από 98% που ήταν το ποσοστό εμπιστοσύνης που απολάμβανε ο Zelensky κατά την έναρξη του πολέμου, αυτό «βυθίστηκε» στο 60%, εξέλιξη που σε γενικές γραμμές αποδίδεται στην αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση.
«Η αυξανόμενη απαισιοδοξία οφείλεται στην απογοήτευση που υπήρξε μετά τη διάψευση των προσδοκιών για την αντεπίθεση.
Ο πληθυσμός έχει κουραστεί με τον πόλεμο» υποστηρίζει το δημοσίευμα της Corriere della Sera, το οποίο εστιάζει επίσης στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Zelensky τόσο με τον επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny όσο και με τον δήμαρχο του Κιέβου, Vitaliy Klitschko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης