Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Δριμεία κριτική στον Netanyahu από γυναίκα που κρατούσε η Hamas - «Θέλει πόλεμο, όχι την απελευθέρωση των ομήρων»

tags :
Ισραήλ: Δριμεία κριτική στον Netanyahu από γυναίκα που κρατούσε η Hamas - «Θέλει πόλεμο, όχι την απελευθέρωση των ομήρων»
Έκκληση για εκεχειρία προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι της Hamas κάνει η Aviva Siegel
H Aviva Siegel, η οποία κρατήθηκε σε αιχμαλωσία από τη Hamas στη Γάζα για 51 ημέρες, εξέφρασε την ανησυχία της ότι ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δίνει προτεραιότητα στον πόλεμο αντί να φέρει πίσω τους ομήρους στο Ισραήλ.
«Έχω την αίσθηση ότι ο Netanyahu θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο γιατί θέλει να κερδίσει τον πόλεμο, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει τον πόλεμο. Και να βγάλει τους ομήρους, πρέπει να πάει σε εκεχειρία και μετά να τους βγάλει και πρέπει να τους βγάλει τώρα όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί 88 μέρες είναι αρκετές», είπε στο PBS NewsHour.
Η Siegel, της οποίας ο Ισραηλινοαμερικανός σύζυγος κρατείται ακόμη όμηρος, πρόσθεσε: «Δεν είμαι πολιτικός και υπάρχουν πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Αλλά ξέρω ότι πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός για να βγουν και δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός».
Σημείωσε ότι ενώ κρατούνταν αιχμάλωτη, φοβόταν για τη ζωή της εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα «διαρκώς».
«Μια από τις φορές που όλο το σπίτι έτρεμε. Και ένας από τους ανθρώπους της Hamas βγήκε έξω και είπε ότι έπεσε εκατό μέτρα δίπλα μας. Και όταν μετακινηθήκαμε από εκεί, μπορούσαμε να δούμε ότι το κτίριο που ήταν δίπλα μας ήταν τελείωσε. Ήταν ακριβώς στο έδαφος. Έπεσε ακριβώς δίπλα μας, και πολλοί από αυτούς έπεσαν δίπλα μας. Βομβάρδιζαν όλη την ώρα. Νύχτα, μέρα, κάθε λεπτό», σημείωσε περιγράφοντας τις τρομακτικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης