Τελευταία Νέα
Διεθνή

Denys Shmyhal (Πρωθυπουργός Ουκρανίας): Θα εξαπλασιάσουμε την παραγωγή της αμυντικής βιομηχανίας

Denys Shmyhal (Πρωθυπουργός Ουκρανίας): Θα εξαπλασιάσουμε την παραγωγή της αμυντικής βιομηχανίας
Η ουκρανική κυβέρνηση έχει διαθέσει περισσότερα από 20 δισ δολάρια για πληρωμές στο στρατιωτικό προσωπικό και περίπου 7 δισ δολάρια για την αγορά, την παραγωγή και την επισκευή όπλων το 2024
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal δήλωσε στις 3 Ιανουαρίου ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να εξαπλασιάσει την παραγωγή της αμυντικής βιομηχανικής βάσης (DIB) το 2024 και τόνισε τη σημασία πρόσθετων drones, οβίδων, πυρομαχικών και τεθωρακισμένων οχημάτων για τις ουκρανικές δυνάμεις.
Ο Shmyhal δήλωσε ότι η ουκρανική κυβέρνηση έχει διαθέσει περισσότερα από 760 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια) για πληρωμές στο στρατιωτικό προσωπικό και περισσότερα από 265 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια) για την αγορά, την παραγωγή και την επισκευή όπλων το 2024.
Ο Shmyhal υποστήριξε επίσης το αναφερόμενο δυτικό σχέδιο για χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της μελλοντικής ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.
Τα σχόλια του Shmyhal έρχονται μετά από αρκετές ημέρες μεγάλης κλίμακας ρωσικών επιδρομών που σύμφωνα με πληροφορίες στόχευαν κυρίως εγκαταστάσεις και στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας.
Τα ρωσικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων πιθανότατα στοχεύουν να εμποδίσουν την Ουκρανία να αναπτύξει βασικές ικανότητες για τη διατήρηση των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη πολεμική προσπάθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης