Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμάκωση: Οι Ουκρανοί ξαναχτύπησαν το Belgorod - Ρωσία: Καταρρίψαμε 10 πυραύλους

Κλιμάκωση: Οι Ουκρανοί ξαναχτύπησαν το Belgorod - Ρωσία: Καταρρίψαμε 10 πυραύλους
Ρωσία: Αποκρούσαμε νέα ουκρανική επίθεση στο Belgorod

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 10 ουκρανικούς πυραύλους Olkha MLRS,
που ερρίφθησαν από το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πάνω από την περιοχή του Belgorod ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 4 Ιανουαρίου 2024, περίπου στις 23.40 ώρα Μόσχας (22:40 ώρα Ελλάδας), μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση σε στόχους στο
έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιώντας πυραύλους πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης Alder απέτυχε», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή  και οι 10 πύραυλοι κατερρίφθησαν.
Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της περιοχής, Vyacheslav Gladkov, ως αποτέλεσμα της επίθεσης τραυματίστηκαν δύο άτομα.
Λόγω έκρηξης πυραύλου κοντά σε πολυώροφο κτίριο, έσπασαν τζάμια σε πολλά διαμερίσματα και περισσότερα από 30 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Ήχησαν οι σειρήνες

Προειδοποιητικές σειρήνες για πυραυλική επίθεση των Ουκρανών ήχησαν νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης (4/1/12024) στη μεθοριακή ρωσική πόλη Belgorod.

«Προσοχή! Πόλη του Belgorod! Κίνδυνος πυραύλων. Μείνετε στο σπίτι αν είναι δυνατόν. Μην πλησιάζετε στα παράθυρα» συνέστησαν στους πολίτες οι περιφερειακές αρχές.
Με τη σειρά του, ο κυβερνήτης της περιοχής Belgorod, Vyacheslav Gladkov, κάλεσε τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο σε δωμάτια χωρίς παράθυρα με συμπαγείς τοίχους.
Επίσης κάλεσε τους πολίτες, που είναι εκτός, να καταφύγουν άμεσα σε σπίτια. Οι αιματηρές επιθέσεις στο Belgorod

Το απόγευμα της 30ης Δεκεμβρίου 2023, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στο Belgorod.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, χρησιμοποίησαν πυραύλους Alder και το τσεχικό Vampire MLRS.
Τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν τις περισσότερες οβίδες, αλλά αρκετές μονάδες πυρομαχικών διασποράς έπληξαν την πόλη.
Όπως τόνισε το ρωσικό υπουργείο, τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή από τις ήττες στο μέτωπο και να προκαλέσουν τον ρωσικό στρατό σε παρόμοιες ενέργειες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, ενώ περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.
Η ρωσική Δικαιοσύνη σχημάτισε δικογραφία για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης