Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο "κόκκινο" η Wall ελέω fiscal cliff - Kέρδη στην εβδομάδα για τους δείκτες - Άνοδος 2,5% για το ADR της ΕΤΕ

tags :
Στο
Με αρνητικά πρόσημα τερμάτισε σήμερα, Παρασκευή, η Wall στον απόηχο των διαπραγματεύσεων για την αποτροπή του fiscal cliff των ΗΠΑ. Παράλληλα, σε εβδομαδιαίο επίπεδο, Dow, S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν  άνοδο.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 13.193 μονάδες, μειωμένος  κατά -0,89%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,94% και στις 1.430 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -0,96% στις 3.021 μονάδες.
Κέρδη +2,50%, στα 1,85 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,81 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,87 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, το «μπαλάκι» στους Δημοκρατικούς και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, B. Obama, πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής, J. Boehner, ο οποίος ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του για αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις για το fiscal cliff.
Παράλληλα, ο J. Boehner εξέφρασε την αντίθεσή του στην αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων μέτρων των Δημοκρατικών.
Επίσης, εξήρε την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ του Κοινοβουλίου, της Γερουσίας και του προέδρου Obama.
Την ίδια ώρα, στο 1,8% από 1,2%, προηγουμένως,  αναθεωρεί την εκτίμησή της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά την διάρκεια του δ’ τριμήνου του τρέχοντος έτους, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, Goldman Sachs.
Νωρίτερα, αυξάνονται οι πιθανότητες για το fiscal cliff των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pimco, Εl – Erian, o oποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο επιστροφής της χώρας σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο επικεφαλής της Pimco προκρίνει την άμεση συμφωνίας μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να αποφευχθεί το παραπάνω δυσοίωνο σενάριο.
Ωστόσο, διαμηνύει πως απουσιάζει η αμοιβαία εμπιστοσύνη κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, γεγονός που δυσχεραίνει τις εξελίξεις.
Ως εκ τούτου, καθιστά αναγκαίο ένα εξωτερικό σοκ, προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα δύο κόμματα.
Επίσης, στις 72,9 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, καθώς κατέγραψε πτώση 1,6 μονάδων.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Mίσιγκαν, ο δέικτης τον Δεκέμβριο κατέγραψε αναπάντεχη πτώση, καθώς αναμενόταν οριακή αύξηση κατά 0,5 μονάδες, στις 75 μονάδες.
Υπενθυμίζεται, πως η προηγούμενη μέτρηση τοποθετούσε τον πληθωρισμό στις 74,5 μονάδες.
Άνοδο 0,6% κατέγραψε το προσωπικό εισόδημα στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από το Φεβρουάριο, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4%.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 0,4% για το προσωπικό εισόδημα και τις καταναλωτικές δαπάνες.
Κατά 0,7% αυξήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Νοέμβριο, καταγράφοντας ισχυρή άνοδο - έκπληξη.
Παράλληλα αναθεωρήθηκαν ανοδικά τα στοιχεία του Οκτωβρίου  στο +1,1%, έναντι +0,5%.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του MarketWatch, ανέμεναν άνοδο μόλις 0,1% για το Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης