Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απομάκρυνε δεκάδες μαθητές από το Belgorod μετά τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς

Η Ρωσία απομάκρυνε δεκάδες μαθητές από το Belgorod μετά τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς
Περίπου 300 κάτοικοι είχαν ήδη εγκαταλείψει την πόλη
Δεκάδες μαθητές απομακρύνθηκαν από τη ρωσική συνοριακή πόλη Belgorod την Τετάρτη μετά από μια σειρά θανατηφόρων επιθέσεων από ουκρανικούς βομβαρδισμούς, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.
Περίπου 300 κάτοικοι είχαν ήδη εγκαταλείψει την πόλη, η μεγαλύτερη εκκένωση από μεγάλη ρωσική πόλη από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε εχθροπραξίες εναντίον της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.
Η πρώτη ομάδα παιδιών έφυγε από το Belogorod για τη γειτονική περιοχή Voronezh, η οποία βρίσκεται πιο μακριά από τα σύνορα, δήλωσε ο κυβερνήτης, Vyacheslav Gladkov, στο Telegram.
"Ενενήντα τρία παιδιά από την πρώτη έως την τέταρτη τάξη από διάφορα σχολεία της πόλης θα ξεκουραστούν και θα αποκτήσουν υγεία στις παιδικές κατασκηνώσεις υγείας", πρόσθεσε.
Οι κατασκηνώσεις είχαν οργανώσει ένα "ενδιαφέρον πρόγραμμα αναψυχής και εκπαίδευσης" για τα παιδιά, τα οποία θα παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον 21 ημέρες, δήλωσε ο Gladkov.
Η Ρωσία δήλωσε την Τρίτη ότι ο στρατός της θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς του Belgorod, λίγες ημέρες μετά τη σειρά πληγμάτων στην πόλη που προκάλεσαν τον θάνατο 25 ανθρώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης