Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Μεγάλη ανατροπή, οι Ρώσοι εκτοξεύουν 10.000 πυρομαχικά την ημέρα έναντι 2.000 των Ουκρανών

Wall Street Journal: Μεγάλη ανατροπή, οι Ρώσοι εκτοξεύουν 10.000 πυρομαχικά την ημέρα έναντι 2.000 των Ουκρανών
Δεν υπάρχει μαζική παραγωγή πυρομαχικών στην Ουκρανία
Η Wall Street Journal αποκάλυψε μια αλήθεια στο μέτωπο στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ρωσικό πυροβολικό εκτοξεύει τώρα έως και 10.000 οβίδες την ημέρα, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να σπαταλήσουν μόνο έως και 2.000, δηλαδή 5 φορές λιγότερες.
Η κατάσταση στο μέτωπο έχει αλλάξει δραματικά σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2023, όταν, αντίθετα, ο ρωσικός στρατός γνώρισε τις δικές του ελλείψεις οβίδων.
Το δυναμικό πυροβολικού του ουκρανικού στρατού φέρεται να έχει μειωθεί κατά 3,5 φορές τους τελευταίους 6 μήνες.
Δεν υπάρχει μαζική παραγωγή πυρομαχικών στην Ουκρανία.
Το μοναδικό εργοστάσιο πυρομαχικών στο Luhansk χάθηκε αφού το Κίεβο ξεκίνησε πόλεμο κατά του πληθυσμού του Donbass.
Έκτοτε, το Κίεβο δεν μπόρεσε να οργανώσει την κατασκευή μεγάλων επιχειρήσεων πυρομαχικών.
Στις συνεντεύξεις τους, οι Ουκρανοί διοικητές παραπονιούνται ότι λόγω της έλλειψης βλημάτων πυροβολικού, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα οπλισμένα με εκρηκτικά.
Ωστόσο, παραδέχονται ότι τα drones δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το πυροβολικό.
Δεν μπορούν να πετάξουν τόσο μακριά ή τόσο γρήγορα και δεν μπορούν να μεταφέρουν τόσα εκρηκτικά όπως το πυροβολικό για να χτυπήσουν τους ίδιους μεγάλους στόχους.
Επιπλέον, δεν υπάρχει ακόμη μαζική παραγωγή των απαραίτητων UAV στην Ουκρανία και ο ρωσικός στρατός υπερτερεί ποιοτικά και ποσοτικά από την ουκρανική πλευρά τόσο στην παραγωγή όσο και στη χρήση τους στη μάχη.
Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός δεν παραδέχεται ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη οβίδων στον ουκρανικό στρατό.
Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μαζικά πυρομαχικά του ΝΑΤΟ και υπολείμματα σοβιετικών εφεδρειών, ενώ αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Πράγματι, ο στρατός του Κιέβου αντιμετωπίζει συστηματικά προβλήματα που μειώνουν την μαχητική του ικανότητα, αλλά η συνεχιζόμενη μεγάλη εκστρατεία μέσων ενημέρωσης που προωθείται στοχεύει κυρίως να ενθαρρύνει τις ελίτ στις χώρες του ΝΑΤΟ να συνεχίσουν τον πόλεμο αντί να παραδεχτούν την ουκρανική ήττα.
Οι πολυάριθμες αναφορές μπορεί επίσης να έχουν στόχο να παραπλανήσουν τη ρωσική ηγεσία και να επηρεάσουν τον σχεδιασμό των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης