Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ben Hodges (Πρώην Γενικός διοικητής ΗΠΑ στην Ευρώπη): Η Ουκρανία να στρατολογήσει δεκάδες χιλιάδες γυναίκες

Ben Hodges (Πρώην Γενικός διοικητής ΗΠΑ στην Ευρώπη): Η Ουκρανία να στρατολογήσει δεκάδες χιλιάδες γυναίκες
Oι γυναίκες μπορούν να υπηρετήσουν σε πολύ περισσότερες θέσεις από ότι πιστεύεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Η Ουκρανία θα πρέπει να στρατολογεί πιο ενεργά γυναίκες και πολίτες εκτός χώρας για στρατιωτική θητεία, δήλωσε ο πρώην γενικός διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, απόστρατος αντιστράτηγος Ben Hodges.
«Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην Ουκρανία, αλλά δεν έχουν κάνει καλή εκστρατεία κινητοποίησης και στρατολόγησης.
Νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι προτεραιότητα για την ουκρανική κυβέρνηση τώρα, να προσελκύσει αυτούς τους νεαρούς άνδρες και νεαρές γυναίκες», λέει ο συνταξιούχος στρατιωτικός.
Ο Ben Hodges σημείωσε ότι οι γυναίκες μπορούν να υπηρετήσουν σε πολύ περισσότερες θέσεις από ότι πιστεύεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Για παράδειγμα, στους περισσότερους δυτικούς στρατούς, γυναίκες στρατιώτες στρατολογούνται για να υπηρετήσουν σε δυνάμεις αρμάτων μάχης, στο πυροβολικό και ως μηχανικοί.
Επιπλέον, η Ουκρανία θα μπορούσε να απαιτήσει πιο ενεργά την έκδοση ανδρών που πήγαν στο εξωτερικό, επέμεινε ο στρατηγός.
«Ξέρω ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεαροί Ουκρανοί άνδρες στρατιωτικής ηλικίας που βρίσκονται στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία.
Γιατί δεν είναι στην πατρίδα τους;
Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση» τόνισε ο Ben Hodges.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης